Drumul Baia-Glimboca din Caraș-Severin, modernizat cu 5 milioane lei 

Drumul Baia-Glimboca din Caraș-Severin, modernizat cu 5 milioane lei 

Comuna Glimboca din județul Caraș-Severin se pregătește pentru o schimbare semnificativă în ceea ce privește infrastructura sa rutieră, datorită unui proiect în valoare de 5 milioane de lei, anunțat de primarul localității, Petru Crâsnic. Proiectul va viza asfaltarea și reabilitarea drumului Baia-Glimboca, cu o lungime de 1,2 kilometri, și reabilitarea unui podeț aflat pe același tronson.

Sursa de finanțare pentru această inițiativă de modernizare este Compania Națională de Investiții, demonstrând angajamentul autorităților locale de a îmbunătăți condițiile de transport și accesibilitatea pentru locuitorii comunei.

Primarul Petru Crâsnic a subliniat importanța acestui proiect pentru comunitatea locală, declarând: „Modernizarea drumului Baia-Glimboca reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea infrastructurii din comuna noastră. Această investiție va aduce beneficii imediate rezidenților și va facilita transportul și conectivitatea între localități.

În plus, primarul Crâsnic are planuri ambițioase pentru dezvoltarea durabilă a comunei Glimboca. El a dezvăluit că intenționează să instaleze două stații duble de încărcare pentru mașini electrice pe Drumul Național 68, contribuind astfel la promovarea mobilității ecologice în zonă.

De asemenea, primăria Glimboca s-a asociat cu administrația județeană din Caraș-Severin în cadrul unui proiect amplu de dezvoltare a pistelor de biciclete. „Consiliul Județean ne-a cerut hotărârea de Consiliu Local în vederea asocierii. În privința viitorului traseu, ne-am dat deja avizul„, a menționat primarul Crâsnic.

Aceste inițiative evidențiază angajamentul autorităților locale din comuna Glimboca de a oferi locuitorilor săi infrastructură modernă și soluții de transport sustenabile pentru viitor.