Femeie împușcată de concubin .. la Reșița!

Modificări legislative în domeniul ordinii și siguranței publice

Ieri, 10 februarie, Poliția Municipiului Reșița a fost sesizată prin apel 112, de către o femeie, despre faptul că ar fi fost un amenințată și împușcată cu un pistol cu bile de către concubin, în locuința acestuia. Femeia s-a prezentat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, dar nu a rămas internată.

Polițiștii care s-au deplasat de urgență la fața locului, au identificat-o pe apelanta, în vârstă de 46 de ani și pe concubinul acesteia, în vârstă de 27 de ani.

„Asupra bărbatului a fost găsit un pistol de tip Airsoft, iar la locuința acestuia a fost găsit un alt pistol cu gaze, ambele arme fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. Momentan, ancheta este în plină desfășurare, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, urmând a fi stabilită întreaga situație de fapt și de drept și a fi dispuse măsurile legale”, declară Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Update 09:30

În urma cercetărilor efectuate în cursul zilei de ieri, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiști de la Poliția Municipiului Reșița au ridicat de la locuința bărbatului de 27 de ani, bănuit că și-ar fi împușcat concubina cu un pistol de tip Airsoft, 3 arme scurte, tip pistol, dintre care una letală, 5 cartușe cu glonț și peste 200 de proiectile metalice și de cauciuc.

Din verificări s-a stabilit că bărbatul nu era autorizat pentru deținerea, portul și folosirea armelor letale și neletale, supuse autorizării. În cauză, polițiștii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, lovire sau alte violențe și amenințare. Aseară, bărbatul de 27 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului, iar în cursul zilei de astăzi, urmează a fi prezentat parchetului pentru dispunerea de măsuri legale„, declară Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.