Plan Roșu activat din cauza unui accident pe DN57 la Forotic

Plan Roșu activat din cauza unui accident pe DN57 la Forotic

Astăzi, în jurul orei 15:58, a avut loc un accident de circulație în zona localității Forotic, pe DN 57, unde un autocar cu 16 pasageri s-a răsturnat în afara părții carosabile a drumului. Având în vedere numărul de persoane implicate, pentru gestionarea eficientă a intervenției, a fost activat Planul Roșu la nivelul județului.

”Pentru acordarea asistenței medicale de urgență s-a intervenit cu o autospecială pentru transport victime multiple, două ambulanțe SMURD și trei ambulanțe din cadrul Serviciul Județean de Ambulanță. Totatdată, în sprijinul echipajelor s-au aflat și două mașini de stingere. Salvatorii ajunsi la locul accidentului au evaluat medical toți cei 16 pasageri ai autocarului care s-au autoevacuat, iar sase dintre acestia, în stare stabila, au fost transportați la Compartimentul Primiri Urgențe din Oravița (trei victime de către ambulanța SMURD iar alte trei victime cu ambulanța SAJ) în vederea evaluării medicale mai amănunțite, ceilalți pasageri ai autocarului neavând nevoie de îngrijiri medicale”, declară Adrian Manofu, purtătorul de cuvânt al ISU Caraș-Severin.

La ora 16:50, Planul Roșu a fost dezactivat.

”Autobuzul de transport persoane circula din direcția Timișoara către Oravița, iar în afara localității Comorâște șoferul ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și a ieșit în afara părții carosabile. Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, iar în acest moment se efectuează cercetarea la fața locului pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul”, declară Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Related Posts