Firmă amendată cu 50.000 de lei pentru gunoaie aruncate pe domeniul public din Reșița

Sprijin pentru transportatorii şi distribuitorii din România prin acordarea unei subvenții de 50 bani pe litrul de combustibil

Deșeurile abandonate abandonate pe drumul de acces către halda de resturi vegetale situată în cartierul Moniom de către o firmă din Reșița i-au adus acesteia 50.000 de lei amendă.

Amenzile pentru abandonarea deșeurilor în locuri interzise, au fost majorate de către Guvern, totuși acest lucru nu îi sperie pe cei ce aruncă gunoaiele la întâmplare. În aceeași situație se află și firma din Reșița, firmă a cărei angajat a fost prins în 30 aprilie, descărcând deșeuri pe drumul de acces către halda de resturi vegetale.

 „Pentru o cauză curată sunt necesare mâini curate, zice un aforism mai vechi. Dragii noștri, haideți să facem împreună Reșița curată, să respectăm legea și să nu tolerăm abandonarea deșeurilor pe domeniul public!. Este adevărat, însă, că situația s-a îmbunătățit în ultimul timp, și vă mulțumim că răspundeți în număr atât de mare apelului nostru la curățenie!” – este mesajul Primăriei Reșița către cetățeni.

Pe lângă amenda primită, firmei i s-a confiscat și autoutilitara.

În 6 aprilie, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență privind majorarea amenzilor contravenționale pentru abandonul deșeurilor. Amenzile fiind cuprinse între 10.000 lei și 20.000 de lei pentru persoane fizice și între 50.000 de lei și 70.000 de lei pentru societăți. Potrivit actului normativ, incendierea deșeurilor poate fi pedepsită cu închisoare de la 3 la 5 ani.