Forța Dreptei anunță constituirea unui pol de centru-dreapta în lupta împotriva coaliției PSD-PNL

Ludovic Orban: Orice creștere a fiscalității va încetini creșterea economică și nu va aduce bani în plus la buget

Într-un context politic marcat de falimentul guvernamental susținut de PSD și PNL, Forța Dreptei a luat inițiativa de a forma un pol de centru-dreapta, oferind României o alternativă politică solidă. Consiliul Național al Forța Dreptei a decis cu fermitate să demareze demersurile necesare pentru constituirea acestei alternative, recunoscând nevoia urgentă de schimbare în viața politică a țării.

La reuniunea Consiliului Național, care a avut loc luni la București, președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a fost mandatat să inițieze discuții oficiale pentru formarea unei alianțe de centru-dreapta în perspectiva alegerilor din 2024. Această mișcare strategică implică colaborarea dintre Forța Dreptei, USR și PMP, trei formațiuni politice care au recunoscut importanța construirii unei alternative puternice pentru cetățenii României.

Membrii Consiliului Național au validat și componența echipei desemnate de Biroul Politic Național al Forța Dreptei pentru a iniția discuții cu potențiali parteneri în vederea constituiri alianței de centru-dreapta. Această echipă are misiunea de a pregăti terenul pentru o colaborare eficientă între formațiuni politice, cu scopul de a aduce o schimbare semnificativă în guvernare.

Forța Dreptei este convinsă că o coaliție de centru-dreapta, alături de alte formațiuni democratice din Opoziție, va atrage sprijinul societății civile, mediului de afaceri și a structurilor asociative care reprezintă cetățenii activi din România. Această mișcare va încuraja implicarea actorilor cheie din societatea românească, creând un parteneriat puternic pentru a aborda cu succes problemele și provocările țării.

Această decizie reprezintă un pas important în procesul de refacere a peisajului politic românesc și oferă speranța că, în viitorul apropiat, cetățenii României vor avea o alternativă solidă și responsabilă la actuala coaliție de guvernare. Prin consolidarea unui pol de centru-dreapta, se deschid noi perspective pentru guvernarea țării, bazate pe valorile democratice și pe o abordare eficientă a problemelor naționale.

În lumina acestor evenimente, România se pregătește pentru o perioadă electorală crucială în 2024, iar formarea acestei alianțe de centru-dreapta ar putea marca o schimbare semnificativă în peisajul politic al țării. Cetățenii români așteaptă cu interes dezvoltările ulterioare, în speranța că această inițiativă va reprezenta o șansă reală pentru o guvernare mai bună și mai responsabilă în viitor.