Dreapta Unită anunță o alternativă puternică la PSD și PNL: Alianța pentru reconstrucția României

Dreapta Unită anunță o alternativă puternică la PSD și PNL: Alianța pentru reconstrucția României

Forța Dreptei, USR și PMP se unesc într-un bloc politic determinat să schimbe destinul țării

Într-un gest fără precedent, Forța Dreptei, USR și PMP au anunțat ieri, 18 decembrie 2023, formarea Alianței Dreapta Unită, marcând un moment important în panorama politică a României. Considerată alternativa la PNL și PSD, Alianța Dreapta Unită se angajează să ofere o cale nouă și să reconstruiască fundamentul țării.

Un front comun pentru alegerile Europarlamentare 2024

Cele trei partide vor candida împreună cu o listă comună la alegerile europarlamentare din iunie 2024. Printre primii opt candidați se numără lideri cheie precum Dan Barna, Vlad Voiculescu, Eugen Tomac, Vlad Botoș, Cristina Prună, Violeta Alexandru, Radu Mihail și Corina Atanasiu.

Critici dure la adresa actualului eșec guvernamental

În cadrul anunțului, Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, a subliniat faptul că, după 34 de ani de la Revoluție, România se îndreaptă într-o direcție contrară idealurilor democrației autentice. „PSD și PNL ne-au adus mai aproape de anii ’89 decât de aspirațiile noastre pentru o țară cu adevărat democratică„, a declarat Orban.

Mesajul unit al Dreptei Unite

Cătălin Drulă, președintele USR, a accentuat importanța unei guvernări responsabile: „Noi, Dreapta Unită, vom oferi responsabilitate, predictibilitate și onestitate. Trebuie să oprim jaful din banii publici pentru a putea construi o Românie modernă!

Eugen Tomac, președintele PMP, a subliniat nevoia unei alternative puternice: „România trebuie salvată din ghearele celor care vor o țară doar pentru ei, ținută la periferia Europei.

O nouă direcție pentru România

Alianța Dreapta Unită își propune să înlăture de la guvernare Coaliția PSD-PNL și să construiască schimbarea pe care România o merită. Cu un apel către toți românii să se alăture acestui demers, Alianța își propune să ofere țării o voce respectată la Bruxelles și să construiască o guvernare responsabilă, orientată către nevoile tuturor cetățenilor.

Într-un moment în care nemulțumirile față de actuala guvernare cresc, Alianța Dreapta Unită devine un factor important în peisajul politic românesc, promițând schimbări substanțiale și un viitor mai bun pentru țară.