Forța Dreptei: Atacul premierului Ciolacu la partidele de Opoziție dovedește că PSD nu a scăpat de năravul antidemocratic și autocratic de partid comunist

Forța Dreptei: Atacul premierului Ciolacu la partidele de Opoziție dovedește că PSD nu a scăpat de năravul antidemocratic și autocratic de partid comunist

Atacul recent al premierului Marcel Ciolacu asupra partidelor de Opoziție în legătură cu proiectul privind măsurile de creștere a fiscalității a stârnit o serie de critici și controverse în peisajul politic românesc. Biroul Politic Național al Forța Dreptei a condamnat vehement acest atac nejustificat, acuzând PSD-ul că nu a reușit să se elibereze de năravurile antidemocratice și autocratice moștenite din vechiul partid comunist.

Principalul argument al Forța Dreptei împotriva premierului Ciolacu este că acesta a ales să adopte măsurile fiscale printr-o procedură parlamentară pe care el însuși a contestat-o anterior. Mai mult, Ciolacu a aruncat vina pentru pierderea a aproximativ 1 miliard de lei în brațele partidelor de Opoziție care au solicitat verificarea conformității pachetului legislativ cu legea fundamentală. Acest demers firesc, de a solicita verificarea legalității unor acte legislative, a fost prezentat de premier ca o acțiune malefică, un gest pe care Forța Dreptei îl consideră nedrept și nejustificat.

Forța Dreptei îndeamnă prim-ministrul Ciolacu să-și analizeze propriul Guvern și, în special, pe ministrul Adrian Câciu, care a construit bugetul de stat pentru anul în curs și a întârziat adoptarea unor măsuri de corecție. Cu toate acestea, declararea ca neconstituțional a pachetului de măsuri de creștere a fiscalității nu poate fi imputată decât premierului Ciolacu, care a ignorat apelurile partidelor de Opoziție și a respins orice propunere de bun-simț. Acest comportament pare să fie motivat de dorința de a proteja protipendada de partid instalată în instituțiile de stat.

Partidele democratice de centru-dreapta, precum Forța Dreptei, consideră că este responsabilitatea lor să apere mediul privat și întreaga societate împotriva terorismului fiscal instaurat de guvernarea PSD-PNL. Forța Dreptei atrage atenția asupra faptului că creșterea taxelor va afecta finanțele publice pe termen lung și va duce la scăderea veniturilor colectate la buget. Acest lucru se întâmplă în mare parte din cauza creșterii evaziunii fiscale, care apare întotdeauna când taxele devin prea mari.

De asemenea, Forța Dreptei subliniază că guvernul este singurul responsabil atât pentru gaura bugetară, cât și pentru ezitarea de a lua măsuri de economisire a banului public. Cu toate că ar putea lua măsuri pentru a reduce cheltuielile nejustificate, guvernul Ciolacu pare să prefera să se victimizeze și să tragă de timp. Acest lucru se datorează, în opinia Forța Dreptei, prăpastiei abisale dintre promisiunile făcute la investitură și realitatea guvernării.

În concluzie, atacul premierului Marcel Ciolacu asupra partidelor de Opoziție și a criticilor aduse măsurilor fiscale propuse a stârnit critici din partea Forța Dreptei și a altor partide de centru-dreapta, care văd în acest comportament o continuare a năravurilor antidemocratice și autocratice din trecutul comunist al PSD-ului. Lupta politică din România rămâne intensă, iar rolul Opoziției în controlul guvernului este esențial pentru menținerea echilibrului democratic în țară.