GAL Reșița obține 5,6 milioane de euro pentru revitalizarea cartierelor defavorizate: O nouă etapă importantă spre o viață mai bună pentru locuitori

GAL Reșița obține 5,6 milioane de euro pentru revitalizarea cartierelor defavorizate: O nouă etapă importantă spre o viață mai bună pentru locuitori

Vești excelente pentru locuitorii cartierelor defavorizate din Reșița! Grupul de Acțiune Locală Reșița (GAL Reșița) a obținut o finanțare europeană de 5,6 milioane de euro pentru continuarea și extinderea proiectelor de investiții menite să îmbunătățească semnificativ calitatea vieții în aceste zone.

Investiții durabile pentru cartiere moderne

Fondurile europene vor fi direcționate către o serie de proiecte ambițioase, cu scopul de a moderniza infrastructura, de a facilita accesul la servicii esențiale și de a crea oportunități de dezvoltare pentru locuitorii cartierelor defavorizate. Printre obiectivele principale se numără:

  • Finalizarea reabilitării unităților de învățământ, a zonelor verzi, a drumurilor de acces și a iluminatului public în cartierele Dealul Crucii și Mociur.
  • Extinderea proiectelor de reconversie profesională și școlarizare pentru persoanele aflate în risc de sărăcie, oferindu-le șansa de a-și reintegra pe piața muncii.
  • Reabilitarea completă a blocurilor de locuințe sociale din cartierul Mociur, inclusiv Căminul nr. 2, care este deja în construcție.
  • Îmbunătățirea accesibilității prin reabilitarea drumurilor de acces rutier spre ZUM Mociur și extinderea transportului public prin finalizarea reabilitării căii de acces Str. Feroviarului – Str. Dealu Mare.

Crearea de spații de comunitate și educație modernă

Un accent important va fi pus pe crearea de spații moderne dedicate comunității și educației. Astfel, se vor finaliza lucrările de reabilitare a clădirii Blocul Fetelor, care va deveni un centru pentru activități sociale, comunitare și culturale. De asemenea, vor fi modernizate și dotate școlile și grădinițele din cartiere, oferind elevilor un mediu educațional de calitate.

Extinderea proiectului și servicii sociale extinse

Proiectul GAL Reșița se va extinde și în zonele Câlnic și Secu, oferind sprijinul necesar și locuitorilor din aceste cartiere defavorizate. Pe lângă investițiile în infrastructură, vor fi furnizate și servicii sociale esențiale, inclusiv consiliere socială și juridică, asistență medicală și psihosocială, programe de reintegrare familială și comunitară, precum și ajutoare materiale și financiare pentru cei aflați în nevoie.

Oportunități pentru o viață mai bună

Prin implementarea proiectelor finanțate de GAL Reșița, se va crea un impact semnificativ asupra vieții locuitorilor din cartierele defavorizate. Aceștia vor beneficia de o infrastructură modernă, de acces la servicii esențiale și de oportunități de dezvoltare personală și profesională, contribuind astfel la creșterea calității vieții și la reducerea decalajelor sociale.

Etapele următoare

În perioada următoare, vor fi finalizate etapele administrative necesare accesării fondurilor europene, urmând ca apoi să se treacă la implementarea proiectelor. Pe lângă proiectele finanțate prin GAL Reșița, Primăria Reșița are în vedere și alte investiții în infrastructura din cartierele defavorizate, demonstrând un angajament ferm pentru revitalizarea acestor zone și pentru asigurarea unui trai decent pentru toți locuitorii orașului.