Grenadă de mână defensivă (de exercițiu) găsită în interiorul unei case din localitatea Bocșa

Grenadă de mână defensivă (de exercițiu) găsită în interiorul unei case din localitatea Bocșa

Echipa pirotehnică din cadrul ISU.CS. a intervenit de urgență azi, in jurul orei 20.00, pentru asanarea terenului (curtea unui cetățean) din localitatea Bocșa, unde a fost găsită, în interiorul locuinței ce era in curs de renovare/curățenie, o grenadă de mână defensivă, grenadă pe care proprietarul o aruncase din interiorul casei în curte și ulterior anunțând evenimentul la 112, nedându-și seama de pericolul la care s-a expus.

Echipa pirotehnică a identificat elementul de muniție găsit, constatându-se că e vorba de o grenadă de mână defensivă, de exercițiu, care nu prezenta pericol de explozie.

Întreaga locuință și terenul împrejmuitor au fost cercetate de către echipa pirotehnică împreună cu reprezentanți ai IPJ CS, nemaifiind găsite alte elemente de muniție.

Grenada a fost ridicată, transportată și depozitată in vederea distrugerii în siguranță, la depozitul de muniție din Reșița.

Totodată, proprietarul a fost informat cu privire la măsurile de siguranță in cazul găsirii unor elemente de muniție și riscul pericolului la care se expune în cazul nerespectării acestora.

Informare preventivă

ISU ,,Semenic,, informează cetățenii că trebuie să anunţe, de urgenţă, organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau ISU dacă descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată.

Atunci când găsesc obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată (cartușe, grenade, petarde, mine antitanc, proiectile de artilerie, rachete, bombe explozive, incendiare, toxice etc.), cetăţenii trebuie să respecte următoarele reguli:
– să nu le mişte de pe locurile pe care se află;
– să nu le desfacă şi să nu le predea operatorilor economici;
– să nu le introducă în clădiri, încăperi sau locuinţe;
– să nu le folosească pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
– să nu le lovească, să nu le taie şi să nu le demonteze;
– să nu se joace cu muniţii neexplodate;
– să nu folosească focul deschis în apropierea acestora.

Related Posts