Incendiu devastator la un motel și restaurant din Băile Herculane

Incendiu devastator la un motel și restaurant din Băile Herculane

În această dimineață, în jurul orei 05:05, un puternic incendiu a izbucnit la un motel și restaurant din pitorescul oraș Băile Herculane, declanșând o intervenție de urgență din partea pompierilor. Flăcările s-au extins rapid, punând în pericol întreaga structură a clădirilor și bunurile existente în interiorul lor.

La fața locului au sosit în scurt timp echipaje ale Punctului de Lucru Băile Herculane și Detașamentului Caransebeș, însoțite de două autospeciale de stingere. De asemenea, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Băile Herculane a oferit sprijin, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Drobeta” al județului Mehedinți a trimis încă două autospeciale de stingere, pentru a face față incendiului de proporții.

Incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață impresionantă, având o întindere totală de aproximativ 600 de metri pătrați, cuprinzând ambele corpuri ale motelului și restaurantului.

Din păcate, focul a devastat acoperișul din tablă al restaurantului, precum și echipamentele bucătăriei, grupurile sanitare și terasa, inclusiv mobilierul din interior și tâmplăria PVC aferentă. În motelul de tip P+2 de lângă restaurant, pagubele au fost și mai mari, cu acoperișul distrus în întregime, precum și 5 camere și un apartament. În plus, un apartament cu 3 camere și living a suferit pagube parțiale în urma incendiului.

Pompierii au depus eforturi susținute pentru limitarea propagării flăcărilor și salvarea restului încăperilor din motel, reușind astfel să prevină pagube suplimentare. Însă, două autoturisme aflate în parcarea din fața restaurantului nu au scăpat de efectele distrugătoare ale incendiului.

După aproximativ 6 ore de luptă continuă cu flăcările, echipajele de intervenție au reușit să stăpânească incendiul și să identifice și elimine posibilele focare ascunse. Din fericire, în urma evaluării inițiale, nu au fost raportate victime umane, ceea ce reprezintă o veste alinătoare într-un astfel de context tragic.

În acest moment, cauza probabilă a izbucnirii incendiului este în curs de investigare. Specialiștii vor analiza circumstanțele în care s-a produs tragedia pentru a determina factorii care au condus la declanșarea flăcărilor.