Incendiu pe DN 58, în zona localității Cornuțel, la un camion de colectare a deșeurilor, șofer salvat în ultimul moment

Incendiu pe DN 58, în zona localității Cornuțel, la un camion de colectare a deșeurilor, șofer salvat în ultimul moment

Astăzi, în jurul orei 14:00, pompierii din Caransebeș au fost chemați să intervină la un incendiu izbucnit la un camion de colectare a deșeurilor, pe DN 58, în zona localității Cornuțel.

Echipajele de intervenție, sosite la fața locului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, au constatat că focul se manifesta la compartimentul motor al vehiculului. Înainte ca pompierii să poată acționa, șoferul în vârstă de 59 de ani a încercat să stingă incendiul și a suferit arsuri ușoare la membrul superior stâng. A primit îngrijiri medicale la fața locului, refuzând ulterior transportul la spital.

Incendiul a afectat instalația electrică și o parte din cabină, dar intervenția promptă a pompierilor a reușit să salveze aproximativ 80% din autovehicul.

Cauza probabila a incendiului a fost identificată ca fiind un scurtcircuit electric. În urma acestui incident, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al județului Caraș-Severin adresează publicului recomandări esențiale pentru prevenirea unor astfel de evenimente:

  • Nu faceți improvizații la instalația electrică.
  • Verificați instalația electrică doar în ateliere autorizate sau de către specialiști.
  • Asigurați-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate.
  • Verificați dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți.
  • Verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.