Incendiu produs azi-noapte la o casă din localitatea Ocna de Fier

Incendiu produs azi-noapte la o casă din localitatea Ocna de Fier

Două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere și un echipaj S.M.U.R.D, din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița, au intervenit de urgență azi-noapte, în urma unui apel 112 primit în jurul orei 11:40, la un incendiu izbucnit la o casă din localitatea Ocna de Fier.

Incendiul s-a manifestat la acoperișul casei, focul extinzându-se și la încăperile locuinței, în sprijinul pompierilor militari venind și forțe ale S.V.S.U Bocșa.

”Incendiul a fost localizat rapid și lichidat în jurul orei 03.00. Nu au fost înregistrate victime, în urma incendiului au fost afectate de foc 3 camere, un hol și bucătăria casei, acoperișul (aprox. 80 mp) fiind distrus în întregime. Cauza probabilă a incendiului fiind un coș de fum neizolat corespunzător. Pentru evitarea unor astfel de evenimente neplăcute, reamintim populației unele din recomandările privind prevenirea incendiilor și anume să curățați periodic coșurile de fum și înlăturați fisurile produse în acestea, să apelați doar la persoane sau firme autorizate pentru verificarea, curățarea și repararea coșurilor de fum, să verificați și refaceți periodic izolația termică a coșurilor și canalelor de fum față de materialele combustibile din structura podului și acoperișului”, declară Adrian Manofu, purtătorul de cuvânt al pompierilor cărășeni.