Investiții majore în comuna Domașnea: Modernizarea iluminatului public și dotarea școlilor

Investiții majore în comuna Domașnea: Modernizarea iluminatului public și dotarea școlilor

Comuna Domașnea se pregătește să facă pași importanți în ceea ce privește modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea condițiilor de învățare în unitățile de învățământ. Primarul Ilie Mănescu a obținut două proiecte cu finanțare semnificativă pentru a aduce beneficii comunității locale.

Primul dintre aceste proiecte, în valoare de 983.433 lei, are ca obiectiv modernizarea iluminatului public din comună. Finanțat de Administrația Fondului de Mediu, acest proiect va aduce o schimbare semnificativă prin înlocuirea a 239 de lămpi cu tehnologie LED, contribuind astfel la creșterea eficienței energetice în comuna Domașnea. Această inițiativă nu numai că va reduce factura la electricitate, dar va contribui și la un mediu mai curat și mai sustenabil.

Al doilea proiect, cu o valoare de 864.443 lei, este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acest proiect vizează dotarea a două școli din comună cu echipamente digitale și mobilier modern, creând astfel condiții optime de învățare pentru elevi și profesori. Într-o eră digitală în continuă evoluție, astfel de investiții sunt cruciale pentru asigurarea educației de calitate și a dezvoltării tinerilor.

Primarul Ilie Mănescu a subliniat importanța acestor investiții pentru comuna Domașnea și a transmis că administrația locală are în vedere și accesarea de fonduri pentru modernizarea infrastructurii rutiere, astfel încât toți locuitorii să beneficieze de o viață mai bună și mai confortabilă.

Aceste două proiecte reprezintă un pas înainte pentru comuna Domașnea, contribuind la modernizarea și dezvoltarea durabilă a acesteia. Prin eforturile administrației locale și accesarea de fonduri pentru diverse proiecte, se deschid noi oportunități pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor și consolidarea infrastructurii comunitare.