Trei autoturisme electrice pentru comuna Ciclova Română

Trei autoturisme electrice pentru comuna Ciclova Română

Primăria Ciclova Română face un pas hotărât către un viitor mai ecologic și sustenabil prin achiziționarea a trei autoturisme electrice de producție autohtonă. Această inițiativă a fost posibilă datorită programului implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), și reprezintă un exemplu concret de cum administrația locală poate contribui la reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

Primarul comunei Ciclova Română, Cătălin Golu, a condus echipa care a reușit să depună documentația necesară și să obțină trei ecovouchere în valoare de peste 20.000 de euro fiecare. Aceste vouchere au fost folosite pentru achiziționarea celor trei autoturisme electrice, care vor fi puse la dispoziția comunității pentru a servi diferite scopuri.

Unul dintre autoturisme va deservi serviciul de apă, contribuind la eficiența operațiunilor de gestionare a resurselor de apă în comună. A doua mașină va fi folosită de echipa locală de fotbal, susținând astfel sportul și tineretul din zonă. Ultimul vehicul va rămâne la dispoziția primăriei, ajutând la desfășurarea mai eficientă a activităților administrative.

De remarcat este faptul că această inițiativă a avut un parcurs extrem de rapid, fiind finalizată în doar două luni de la depunerea documentației. Procesul de depunere a actelor a fost simplu, primăria a avut nevoie de câteva documente standard, precum certificatul fiscal și declarația de la AFM, pentru a obține voucherele necesare. Un aspect notabil este că această achiziție nu a presupus niciun cost din bugetul local, autoturismele electrice fiind obținute gratuit, ceea ce reprezintă un beneficiu semnificativ pentru comunitate.

Primarul Cătălin Golu a subliniat că principiul „primul venit, primul servit” a funcționat în acest caz, iar rezultatul este vizibil în forma a trei mașini electrice noi și ecologice care vor contribui la reducerea emisiilor de dioxid de carbon și la creșterea sustenabilității în comuna Ciclova Română.

În urmă cu două luni a fost o sesiune de depunere la Fondul de Mediu. Am depus actele, ne-au dat 3 ecovouchere de peste 20 de mii de euro fiecare și luni am ridicat două vehicule de la reprezentanța din Caransebeș, urmând ca în perioada următoare să mai ridicăm încă una. A fost cel mai rapid program de când sunt în administrație.

În două luni de când am depus actele am și finalizat proiectul. A fost nevoie de doar câteva acte: certificat fiscal, declarație de la AFM, CUI-ul Primăriei. S-a mers pe principiul primul venit, primul servit. Nu s-a plătit niciun leu din bugetul Primăriei și beneficiem de 3 mașini electrice noi, gratuite, pentru administrația locală din Ciclova Română”, a transmis primarul Cătălin Golu.

Această inițiativă reprezintă un exemplu pozitiv de colaborare între autoritățile locale și Administrația Fondului pentru Mediu, cu scopul de a promova mobilitatea electrică și de a contribui la eforturile generale de combatere a schimbărilor climatice. Ea demonstrează că soluții ecologice și durabile sunt la îndemâna oricărei comunități, iar administrația publică poate juca un rol esențial în implementarea acestora.