Ioan Popa: „Eu sunt gata să mă aliez oricărei alianțe create de municipii din zona Transilvania – Banat”

Ioan Popa: „Eu sunt gata să mă aliez oricărei alianțe create de municipii din zona Transilvania – Banat”

Reşiţa este prima administraţie locală care vrea să se alăture Alianței Vestului, a anunţat primarul municipiului. Ioan Popa spune că primăriile care au format structura – Timişoara, Arad, Oradea şi Cluj-Napoca – sunt  modele demne de urmat.

Eu sunt gata să mă aliez oricărei alianțe create de municipii din zona Transilvania – Banat, pentru că au demonstrat că fac performanță și eu cel puțin la Oradea și la Arad de foarte multe ori sun și primesc răspunsuri concrete și corecte”, spune Ioan Popa. Primarul Reșiței susține că o astfel de asociere ar putea să găsească soluţii la problemele pe care guvernul ar fi trebuit să le fi rezolvat până acum şi nu a făcut-o.

Edilul Ioan Popa a dat exemplu legătura pe calea ferată dintre Reşiţa și Timişoara.

La ora asta, pe Reșița – Timișoara se fac două ore și jumătate. Legăturile de infrastructură rutieră, feroviară, intra-comunități care sunt legate de infrastructura mare, pe care ar trebui să o gestioneze Guvernul României și ministerele de la București, simțim nevoia acută să revolvăm problema aceasta. Și nu o putem rezolva pentru că noi nu putem merge la Uniunea Europeană să luăm finanțare fără să fim organizăți într-o structură care să ne permit să ieșim în afara UAT-urilor noastre”, explică Ioan Popa.

In ceea ce priveşte pozițiile expuse, în aceste zile, cu privire la faptul că prin Alianţa Vestului se dorește ruperea de România, Popa a declarat că, cine face astfel de afirmații, este ori neinformat, ori rău-intenționat.

Sursă: radiotimisoara.ro

Related Posts