Lucrările la noul dispensar al comunei Măureni sunt aproape de finalizare. Urmează recepția

Proiect în valoare de 3 milioane euro la Măureni

Locuitorii comunei Măureni vor putea beneficia, în curând, de noul dispensar realizat de către administrația locală. Clădirea este situată lângă primărie, aceasta având 5 cabinete. Proiectul a fost finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2. În curând o să se efectueze recepția lucrărilor.

Se pregătesc ultimele documente pentru a se face recepția. Este un dispensar frumos și modern și sperăm ca în scurt timp să fie și eficient pentru comunitatea noastră. Și aici mă refer că intru eu deja în misiune, acum la finalul execuției, și încep, așa cum am promis, să caut doctori specialiști, pe lângă doamna doctor de familie, care vor fi mutați aici”, transmite Brian Filimon, primarul comunei Măureni.

Echiparea dispensarului rămâne o preocupare, deoarece necesită investiții considerabile. Prioritatea este dotarea cu echipamentul strict necesar inițial, iar ulterior se planifică achiziționarea unui ecograf.

Am purtat deja discuții cu doi doctori care au fost în dispensar și care au rămas uimiți de proiectarea acestuia. Ne mai rămâne nouă partea de dotare, care nu este tocmai ieftină, însă încerc să caut soluții în perioada următoare pentru acest lucru în așa fel încât medicii să fie atrași să vină la noi în localitate. Mi-aș dori să-l dotăm cu strictul necesar, în primă fază, ulterior să achiziționăm și un ecograf”, mai adaugă Brian Filimon.