Maxagro, 30 de ani de succes și performanță. Povestea continuă cu noi investiții în utilaje, oameni și tehnologii inovatoare

Maxagro, 30 de ani de succes și performanță. Povestea
continuă cu noi investiții în utilaje, oameni și tehnologii
inovatoare

 

Fondată în 1993 de familia Zifceak, compania Maxagro a ajuns, în 2023, unul dintre cei mai mari operatori agricoli din România și din sud-estul Europei, dar și un jucător important pe piața construcțiilor din vestul țării. La acest sfârșit de săptămână, compania a aniversat 30 de ani excelență în antreprenoriat.

 

Maxagro este o afacere de familie care a început cu un tractor și cinci hectare de teren agricol și, pas cu pas, a creat un sistem performant, ce susține substanțial agricultura românească, cu: peste 15.000 de hectare cultivate în vestul țării – culturi performante de grâu, rapiţă și porumb; flotă proprie de utilaje agricole pentru prelucrarea terenurilor; capacitate de depozitare de peste 40.000 de tone în hale și în zece silozuri moderne, construite la cele mai înalte standarde ale pieței pentru stocarea cerealelor; fermă de 2.500 de vaci Holstein pentru lapte. Acestea sunt doar câteva dintre coordonatele celor 30 de ani de activitate cu care se pot mândri fraţii Ianco şi Ioji Zifceak, cei care au reușit, cu muncă, perseverență și seriozitate, să aducă Maxagro în elita agrobusinessului românesc.

 

 

„În 1993 am început un vis pe care l-am păstrat viu zi de zi, timp de 30 de ani. Astăzi, visul a devenit o adevărată misiune, aceea de a dezvolta o regiune, de a crește împreună cu comunitatea și de a oferi comunității accesul la o viață mai bună prin produsele și serviciile Maxagro”, transmit reprezentanții companiei la ceas aniversar.

 

Cei 30 de ani de succes și performanță au fost sărbătoriți, vineri, 16 iunie, la ferma ecologică de la Birda, județul Timiș, pe care compania a achiziționat-o anul acesta, printr-o petrecere câmpenească ce a adus laolaltă angajați, colaboratori, reprezentanți ai administrației publice.

 

 

 

Iar povestea Maxagro continuă cu noi investiții în utilaje, oameni, know-how. „Maxagro investește mereu în dezvoltare, atât prin extindere – în 2023, a fost achiziționată o fermă în valoare de peste 25 de milioane de euro -, cât și prin investiții în echipamente și tehnologie – până acum, peste 12 milioane de euro investiție. suntem, probabil, cel mai tehnologizat operator agricol din țară și pionier pentru inovația și A.I. în agricultură. De-a lungul anilor, au fost realizate investiții nu doar în utilaje și tehnologie, dar și în educație și know-how. Chiar unul din fondatori a absolvit facultatea zootehnică doar pentru a profesionaliza și mai mult această divizie a grupului”, spun reprezentanții Maxagro.

 

În ultimii ani, pe lângă investițiile în agricultură și zootehnie, grupul Maxagro a dezvoltat cu succes afaceri și pe piața construcțiilor, cu o flotă de camioane și utilaje de ultimă generație, de peste 10 milioane euro, pentru construcția de drumuri și poduri; carieră de piatră; stații de betoane și asfalt.