Mircea Cărtărescu, un călător în universul literar, aduce inspirație la Reșița

Mircea Cărtărescu, un călător în universul literar, aduce inspirație la Reșița

În cadrul proiectului Reșița Inspiratională, care vizează stimularea dialogului cultural și dezvoltarea dezbaterilor publice în comunitatea locală, se va desfășura un eveniment deosebit joi, 18 aprilie, la ora 18:00, în Aula Eftimie Murgu din cadrul Centrului Universitar UBB Reșița. Invitatul special al serii este nimeni altul decât celebrul scriitor Mircea Cărtărescu.

Evenimentul, intitulat „Despre literatură și alți demoni”, reprezintă un dialog incitant între Mircea Cărtărescu și scriitorul Cătălin Lazurca. Aceștia vor explora diverse teme legate de literatura română contemporană și vor aduce în discuție operele care au influențat parcursul artistic al lui Cărtărescu. De asemenea, se va aborda viziunea autorului asupra artei, vieții și societății, punând un accent deosebit pe cel mai recent roman al său, intitulat „Theodoros”.

Moderatorul întâlnirii publice va fi chiar Cătălin Lazurca, scriitor și co-organizator al proiectului Reșița Inspiratională. Evenimentul va culmina cu o sesiune de întrebări și răspunsuri adresate autorului, urmată de sesiunea de autografe.

Proiectul Reșița Inspiratională, demarat în luna mai a anului 2023, este o inițiativă a Primăriei Municipiului Reșița în colaborare cu Grupul pentru Management și Mediere Culturală (GMMC). Scopul său principal este acela de a aduce în atenția publicului din Reșița personalități intelectuale de prim rang, care să susțină conferințe și dezbateri pe teme de actualitate și relevante pentru cultura contemporană.

Intrarea la eveniment este liberă, însă în limita locurilor disponibile. Pentru a rezerva un loc, participanții sunt încurajați să completeze formularul disponibil la link-ul: Formular de rezervare.

Nu ratați ocazia de a fi martor la acest dialog literar captivant, care promite să ofere o perspectivă fascinantă asupra lumii literare contemporane din România.