Reșița și Bălți: O înfrățire istorică

Reșița și Bălți: O înfrățire istorică

În 10 aprilie 2024, într-un moment deosebit, Reșița a avut oaspeți de marcă. Primarul municipiului Bălți, a doua cea mai mare localitate din Republica Moldova, domnul Alexandr Petkov, și doamna viceprimar, Tatiana Dubițkaia, au vizitat orașul nostru. Această vizită a fost prilejul pentru semnarea Acordului de Înfrățire dintre cele două orașe.

”Pentru mine, ca primar al Reșiței, a fost un moment fericit. Al doilea oraș ca mărime din Republica Moldova a decis să se înfrățească cu Reșița, ceea ce reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor dintre cele două comunități. Într-o lume marcată de tensiuni și schimbări geo-politice, este esențial să ne apropiem de frații noștri de peste Prut și să construim parteneriate solide”, transmite Ioan Popa, primarul municipiului Reșița.

Ioan Popa, a vizitat Chișinăul în trecut, unde a văzut proiecte inovatoare. Una dintre acestea a fost construcția celor mai moderne săli de clasă, un proiect futurist realizat în parteneriat cu Banca Mondială și instituții private de prestigiu. Inspirându-se din această experiență, a pregătit dotări similare pentru liceele din Reșița, astfel încât elevii reșițeni să beneficieze de condiții optime pentru învățare.

”În final, le doresc fraților noștri din Bălți să fie cât mai dârzi în fața pericolelor și să privească mereu spre dezvoltare și libertate. Înfrățirea dintre Reșița și Bălți este un pas înainte către un viitor mai bun pentru ambele orașe și pentru relațiile dintre țările noastre. Să fim uniți și să construim împreună!”, a mai adăugat Ioan Popa.