Mobilități europene pentru școlile din Reșița – inovare prin digitalizare, sustenabilitate și incluziune

Mobilități europene pentru școlile din Reșița – inovare prin digitalizare, sustenabilitate și incluziune

Primăria Reșița, condusă de către liberalul Ioan Popa, consideră că pentru creșterea calității actului educațional sunt la fel de importante și investițiile în dezvoltarea resurselor umane disponibile în sistemul de învățământ local. Astfel, localitatea devine prima care aplică și începe demersurile de a obține finanțări din fonduri europene pentru cursuri de formare a profesorilor.

Prin acest proiect se asigură finanțarea pentru o formare de foarte bună calitate pentru peste 400 de profesori de la școlile din Reșița, prin participarea acestora la cursuri oferite de furnizori din state UE. Domeniile vizate pentru formarea profesorilor sunt:

1. Digitalizare: accesarea de proiecte pentru dotarea cu echipamente digitale de ultimă generație pentru toate școlile face absolut necesară pregătirea întregului personal didactic pentru utilizarea acestora într-un mod cât mai creativ și atractiv pentru elevi;

2. Dezvoltare durabilă: în concordanță cu viziunea de dezvoltare a orașului, Municipalitatea Reșițeană dorește ca profesorii să ofere un model de comportament de dezvoltare durabilă cu impact asupra elevilor și a întregii comunități;

3. Incluziune: se pornește de la tradiția locală de respectare a diferențelor și construcția pe această tradiție pentru apropierea de idealul unei comunități incluzive.

„Obiectivul avut de Primaria Resita este acela de a crea un grup de profesori deschiși pentru inovare și dezvoltare, care să se formeze într-un model de predare european pe care îl vor pune în practică la clasă, astfel crescând calitatea actului educațional din orașul nostru. Pentru următorii 5 ani, am planificat peste 600 de deplasări pentru participarea la cursuri de formare atractive, care să stimuleze și să contribuie la dezvoltarea profesorilor reșițeni”, transmite Ioan Popa, primarul municipiului Reșița.