Reșița a obținut finanțare maximă pe componenta de digitalizare din PNRR

Reșița a obținut finanțare maximă pe componenta de digitalizare din PNRR

Zilele trecute am semnat contractele de finanțare pentru două proiecte foarte importante în planul nostru de digitalizare a serviciilor publice. Acestea au o valoare totală de 2.558.500 euro, maximul permis prin Apelul de proiecte: I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – sisteme inteligente de management urban/local.

Implementarea unui sistemul WIM – de cântărire în mișcare a autovehiculelor.

Acesta prevede instalarea la toate intrările din oraș de echipamente video pentru recunoașterea numerelor de înmatriculare și de senzori pentru cântărirea automată a autovehiculelor. Sistemul va avea capacitatea de a face clasificarea autovehiculelor și cântărirea acestora în mers. Pentru autovehiculele ce depășesc gabaritul permis se vor emite automat alerte. Totodată, va fi creat un Centru de Control unde se vor prelucra informațiile oferite de sistem.

Achiziția de ”SOLUȚII ITS PENTRU SMART-PARKING ȘI E-TICKETING”. Un proiect ce integreze două componente:

  • digitalizarea parcărilor (smart-parking) ce include sisteme de afișare pentru locurile de parcare disponibile și aparate de auto-taxare (parcometre “pay and display”);
  • sisteme de taxare (e-Ticketing) pentru transportul public, dedicat pentru cele 10 autobuze electrice ce urmează să fie achiziționate de municipalitate. Acesta va fi integrat cu sistemele folosite în celelalte mijloce de trasport din oraș (tramvaie și restul de autobuze electrice).

Cele două proiecte sunt doar o parte din munca colegilor mei pe componenta de digitalizare a servicilor publice gândite pentru a transforma Reșița într-un oraș sigur și SMART.