O nouă eră pentru Secția de Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Reșița: Modernizare și dotări de ultimă generație

O nouă eră pentru Secția de Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Reșița: Modernizare și dotări de ultimă generație

Într-un efort concertat de a îmbunătăți condițiile de tratament și a oferi un mediu optim pentru pacienți, Secția de Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Reșița se pregătește să își deschidă porțile către saloane complet modernizate. Investiția masivă în această unitate medicală a inclus o serie de îmbunătățiri, de la infrastructură la echipamente medicale de ultimă generație.

Toate aceste schimbări au fost dezvăluite într-o prezentare solemnă care a avut loc pe 12 decembrie 2023. Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a fost prezent la eveniment, alături de managerul unității spitalicești județene, Mircea Laza, și de șeful departamentului Neurologie, dr. Violeta Moroșoi. De asemenea, au fost prezenți vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ovidiu Rădoi, consilieri județeni și cadre medicale.

Procesul de modernizare a implicat un spectru larg de lucrări, de la înlocuirea și extinderea instalației electrice la instalarea unui sistem de detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendiu. De asemenea, s-au achiziționat aparatură medicală de ultimă generație și paturi noi, asigurând astfel un mediu propice pentru tratamentul și recuperarea pacienților.

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a subliniat angajamentul autorităților județene în ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de sănătate: „În zilele următoare pacienții Secției Neurologie vor fi mutați în saloane complet modernizate, noile condiții hoteliere nu suportă comparație față de situația anterioară a spațiilor existente. Ne-am mobilizat, am găsit soluții, iar astăzi suntem în fericita situație de a reda pacienților și cadrelor medicale o secție complet reabilitată, modernizată și dotată cu echipamente performante.

Acest angajament ferm din partea conducerii județene subliniază importanța acordată sănătății comunității și eforturilor depuse pentru a oferi cel mai înalt standard de îngrijire medicală. Modernizarea Secției de Neurologie reprezintă un pas semnificativ în direcția asigurării unor servicii medicale de calitate și confort pentru pacienți, consolidând astfel infrastructura medicală din regiunea Caraș-Severin.