Obținerea independenței energetice pentru autoritățile locale prin fonduri europene

Obținerea independenței energetice pentru autoritățile locale prin fonduri europene

Autoritățile locale vor avea parte de fonduri europene pentru implementarea de proiecte care vizează producerea de energie din surse regenerabile. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene oferă 250 milioane de euro autorităților locale pentru aceste proiecte. Energia produsă fiind în scopul comercializării.

„Primăriile și consiliile județene din România pot obține granturi cu valoare între 5.000.000 de euro și 15.000.000 de euro. Urmează să fie finanțate investițiile în echipamente, utilaje, dotări specifice necesare pentru obținerea de energie din surse regenerabile. Vor fi finanțate proiecte care se bazează pe surse de energie nefosile, respectiv: eoliană, solară, aerotermală, geotermală, hidrotermală, energie hidraulică, precum și alte surse de energie regenerabile.”, declară Gheorghe Falcă, europarlamentar PNL.

Este de precizat faptul că în trecut, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a mai oferit 250 de milioane de euro autorităților locale. Aceste fonduri au vizat proiectele de producere a energiei din surse regenerabile pentru consumul propriu la nivelul autorităților publice locale.

În total, autoritățile locale vor avea la dispoziție 500 de milioane de euro pentru obținerea independenței energetice!