Oprit cu focuri de armă, fără permis și sub influența drogurilor la Buchin

1279 de cărășeni în autoizolare

Azi-noapte, într-un incident desfășurat pe DN6, la intersecția cu DJ 608A, un caz de potențial pericol public a avut loc, atunci când un autoturism înmatriculat în județul Dolj, condus de un individ tânăr, a atras atenția autorităților deoarece se presupunea că ar fi fost condus de către o persoană fără permis și posibil sub influența substanțelor psihoactive.

Conform rapoartelor oficiale furnizate de Poliția Municipiului Caransebeș, la ora 23:45, patrulele de poliție au oprit vehiculul în cauză pentru un control de rutină. La solicitarea documentelor, șoferul a declarat că nu le are asupra sa. În timp ce polițiștii efectuau verificările, au observat discrepanțe între fizionomia șoferului și cea din sistemul lor de identificare.

În momentul în care autoritățile au încercat să abordeze situația, șoferul a accelerat brusc și a încercat să fugă, ignorând semnalele poliției de a opri. O urmărire a început imediat, iar în încercarea de a opri autoturismul, poliția a recurs la montarea unui dispozitiv de oprire forțată de tip Spike. Cu toate acestea, conducătorul autoturismului a reușit să oprească mașina înainte de a fi afectată de acest dispozitiv.

În urma interceptării, s-a constatat că în autoturism se aflau trei persoane, cu vârste cuprinse între 21 și 23 de ani, toate din județul Dolj. Mai mult, s-a descoperit că șoferul a prezentat inițial un alt nume și că avea dreptul de a conduce suspendat.

Suspectul a fost supus testării cu aparatele de detecție a substanțelor psihoactive, care a ridicat suspiciuni cu privire la consumul acestora. Ca urmare, a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, care vor fi utilizate ca probe în cadrul dosarului penal deschis împotriva sa. Dosarul include acuzații de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Incidentul subliniază importanța vigilentei autorităților în combaterea conduitei rutiere periculoase și necesitatea aplicării legilor în cazul celor care pun în pericol siguranța publică. Poliția a reamintit că astfel de acțiuni ilegale atrag consecințe grave și că vor fi luate măsuri corespunzătoare în conformitate cu legea.