PNL continuă investițiile în dezvoltarea comunităților locale cărășene

PNL continuă investițiile în dezvoltarea comunităților locale cărășene

PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.

Până în anul 2012, prin diferite ministere din cadrul Guvernului României, s-au derulat mai multe programe de dezvoltare ale infrastructurii locale. Începând cu anul 2013, pentru gestionarea unitară a lucrărilor de infrastructură, s-a decis comasarea tuturor obiectivelor de investiţii care vizează infrastructura locală într-un singur program, asigurând astfel o strategie integrată şi unitară de dezvoltare a României, respectând în acelaşi timp şi obligaţiile asumate de ţara noastră faţă de Uniunea Europeană şi instituţiile financiare internaţionale.

Continuă investițiile în dezvoltarea comunităților locale! Guvernul, condus de liberali, a virat prin ministerul Dezvoltării peste 102 milioane de lei pentru 153 de obiective de investiții realizate prin PNDL.

Astfel, pentru etapa I, a fost achitată săptămâna trecută o sumă de peste 12 milioane de lei pentru 14 de obiective aflate în execuție, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate 90 milioane de lei pentru 139 de proiecte de investiții.

Pentru județul Caraș Severin s-au făcut următoarele plăți: Brebu Nou 227.203,67 lei, Ciuchici 1.226.211,58 lei, Marga 111.865,34 lei, Anina 273.169,52 lei. Da, ne preocupăm de dezvoltarea comunităților noastre„, spune deputatul cărăsan, Dumitru Rujan.