Primăria Reșița și anul realizărilor în pandemie

2020, un an cu multe realizări pentru Municipiul Reșița, primarul Ioan Popa a mai readus la viață orașul, chiar dacă a fost pandemie, asta nu ia pus bețe-n roate.

„2020 a fost un an plin, a început implementarea proiectelor europene. Astăzi (ieri, n.r.), chiar în timpul ședinței de consiliu local, a mai venit un contract ce trebuia semnat”, spune primarul Reșiței. La sfârșitul anului au venit ți alocări de fonduri tot prin POR, „700.000 de lei pe care trebuie să-i cheltuim repede, până la sfârșitul anului”, spune edilul orașului Ioan Popa.

Acesta amintește că în 2017, 2018 și 2019 s-au semnat și evaluat proiectele, iar din 2020 a început munca grea. Numai pe POR sunt 40 de proiecte în implementare.  Chiar dacă a fost un an cu obstacole, asta nu l-a împiedicat pe edil să îți deruleze proiectele aflate în dezvoltare pentru reabilitarea orașului.

„Un an greu, eu îl consider un an extrem de greu, mai cu seamă că această pandemie ne-a trecut în online, și în online sau la telefon unii nu percutează așa bine ca la discuțiile față în față. Avem patru fișe de proiecte mari pe care deja le-am transmis la ADR și care deja au fost acceptate ca proiecte”, a mai declarat Ioan Popa.

Să nu uităm și de celelalte proiecte care urmează să se deruleze, este vorba de vechiul funicular, alimentarea cu apă a stațiunii Secu, iar de la Secu până la Văliug se va face un cicloturism, dar se va implementa și o rețea de canalizare.

Un alt proiect este clusterul de IT și start-up antreprenorial la fostul Institut de Proiectări, dar și tram-train-ul este pe listă, vestea bună este că deja studiile tehnice au inceput.

Facebook Comments

Reclama ta aici