Reșița se mândrește acum cu 10 autobuze electrice noi

Reșița se mândrește acum cu 10 autobuze electrice noi

Primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, a împărtășit cu comunitatea vestea îmbucurătoare a finalizării proiectului ambițios de modernizare a transportului public. Cele 10 autobuze electrice achiziționate prin proiectul anterior sunt deja operaționale, iar anul viitor se preconizează sosirea altor 14 autobuze electrice, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Această inițiativă ambițioasă va consolida flota de transport în comun, ajungând la un total de 24 de autobuze electrice și 13 tramvaie noi.

Investiția totală în proiect, în mare parte provenind din fonduri europene, se ridică la peste 41.179.000 de euro. Aceasta include nu doar achiziția de mijloace de transport moderne, ci și modernizarea infrastructurii rutiere, implementarea unui sistem de semaforizare și control trafic inteligent, precum și construirea de noi stații de transport public. Aceste stații vor fi dotate cu automate de tiketing integrat și ecrane de informare în timp real a călătorilor, oferind astfel o experiență de călătorie mai eficientă și conectată.

Prin aceste investiții masive, Reșița devine unul dintre cele mai moderne orașe din România în ceea ce privește transportul public. Primarul Ioan Popa subliniază importanța corelării dintre modernizarea mijloacelor de transport și infrastructură, evidențiind că această inițiativă va aduce beneficii semnificative în ceea ce privește mobilitatea și confortul cetățenilor.

Prin proiectul nostru am demonstrat că #SePoate. Reșița devine un exemplu de excelență în gestionarea fondurilor europene și implementarea unor soluții inovatoare în beneficiul comunității. Avem în vedere nu doar prezentul, ci și viitorul, asigurându-ne că orașul nostru rămâne la standarde înalte în ceea ce privește calitatea vieții și serviciilor publice„, declară primarul Ioan Popa.

Locuitorii Reșiței pot anticipa o transformare semnificativă în modul în care se deplasează în oraș, beneficiind de mijloace de transport durabile, ecologice și moderne. Investiția în transportul public nu este doar o evoluție necesară, ci și o manifestare a angajamentului față de mediu și dezvoltarea sustenabilă.

Astfel, Reșița se alătură elitelor orașelor europene care adoptă soluții avansate pentru mobilitatea urbană, consolidându-și poziția în topul orașelor progresiste din România. Orașul se pregătește să ofere cetățenilor săi nu doar mijloace de transport moderne, ci și o infrastructură urbană inteligentă, într-un efort susținut pentru a crea un mediu urban prietenos, eficient și orientat către viitor.