Reșița va avea un campus pentru Învățământ Dual!

Reșița va avea un campus pentru Învățământ Dual!

Această certitudine a fost confirmată de primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, care a semnat vineri, 5 aprilie, contractul de finanțare pentru această investiție în educație. Ministrul Educației, doamna Ligia Deca, a fost gazda semnării, iar valoarea proiectului depășește 122.623.021 lei.

Campusul va fi construit în zona Mociur, pe o suprafață de 2,2 hectare, și va reprezenta un spațiu integrat pentru învățământ dual liceal și universitar. Acest proiect a fost depus în cadrul unui consorțiu format din Primăria Reșița, Consiliul Județean Caraș-Severin, Universitatea Babeș-Bolyai și alți 19 parteneri.

Ce va cuprinde acest campus? Iată câteva detalii relevante:

Centre de învățare: Două centre dotate complet cu ateliere digitale și echipamente necesare pentru activitatea practică a elevilor.

Bibliotecă și spații de socializare: O bibliotecă bine echipată, o sală de evenimente educaționale și spații de lectură și socializare.

Activități sportive și cazare: Spații și terenuri pentru activități sportive, cantină și două spații de cazare și recreere: Casa Elevilor și Casa Studenților, cu o capacitate totală de 250 de locuri.

Pe lângă infrastructura fizică, acest proiect asigură și alte beneficii esențiale:

Burse pentru elevi și studenți: Sprijin financiar pentru cei implicați în învățământul dual.

Dotări pentru practică: Echipamente necesare pentru desfășurarea orelor de practică.

Consiliere în carieră: Servicii de consiliere pentru a ghida elevii și studenții în alegerile lor profesionale.

Programe de studii relevante: Dezvoltarea de programe de studii adaptate cerințelor pieței muncii actuale.

Primarul Ioan Popa a subliniat eforturile depuse de echipa sa, ”inclusiv colegele Mădălina Chiosa, Ildiko Pataki, Liliana Dacica și Mădălina Rădoi, pentru ca acest proiect să fie câștigat într-un context de competiție serioasă. Reșița devine astfel un centru pentru Școala Duală, contribuind la dezvoltarea educației și pregătirea viitorilor profesioniști.