Reținut pentru furtul unei sume de bani și a unor bunuri dintr-o școală din Oravița

Tânăr reținut după ce ar fi tâlhărit un bărbat din Biniș

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat în Oravița, a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, sub suspiciunea comiterii furtului. Incidentul a avut loc la începutul acestei săptămâni, când, potrivit sursei poliției, acesta și un complice presupus ar fi pătruns în școala respectivă și ar fi sustras bunuri în valoare de aproximativ 5.000 de lei, inclusiv un laptop și un dispozitiv DVR din sistemul de supraveghere.

Investigațiile derulate de polițiștii locali au condus la identificarea suspecților și la recuperarea parțială a bunurilor sustrase. În urma acestor descoperiri, bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost dus în custodia Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin. Se așteaptă ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița pentru a dispune măsurile legale ulterioare.

Cercetările sunt în plină desfășurare, iar bărbatul este suspectat de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În conformitate cu principiile fundamentale ale justiției, se subliniază că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele suspectate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv prezumția de nevinovăție.