Search
Close this search box.

Reținuți pentru constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă cu țigarete

Reținuți pentru constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă cu țigarete

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (I.P.J.) Caraș-Severin, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Caraș-Severin, au efectuat ieri, 1 iulie, șapte percheziții domiciliare în cadrul unei ample operațiuni de destructurare a unui grup infracțional organizat specializat în contrabandă cu țigarete.

Potrivit anchetatorilor, grupul infracțional, format din mai multe persoane, a operat în județul Timiș pe parcursul anului 2024. Grupul era structurat pe două paliere: aprovizionare și distribuție. În cadrul operațiunii, au fost reținuți doi membri principali ai grupului, iar alți suspecți sunt încă sub investigație.

În urma celor șapte percheziții, autoritățile au descoperit peste 5.250.000 de țigarete fără timbru fiscal, estimate la o valoare de peste 750.000 de euro. Acestea erau ascunse într-un imobil și o remorcă frigorifică. De asemenea, au fost găsite și confiscate 48 de cartușe de calibru 9 mm, alături de alte probe relevante pentru caz.

Unul dintre suspecți este, de asemenea, acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, pe lângă implicarea în activitățile de contrabandă.

Astăzi, procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți emiterea mandatului de arestare preventivă pentru cei doi suspecți reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile. În desfășurarea acțiunii, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic și Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Caraș-Severin au colaborat strâns cu colegii lor din Poliția Municipiului Reșița, Poliția Municipiului Caransebeș și Poliția Orașului Bocșa.

Operațiunea a beneficiat de suportul specializat al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și al Serviciului Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Este important de menționat că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele implicate beneficiază de toate drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv de prezumția de nevinovăție până la o eventuală condamnare definitivă.