Search
Close this search box.

Rute alternative pentru Valea Oltului (DN 7 Pitești-Sibiu)

Rute alternative pentru Valea Oltului (DN 7 Pitești-Sibiu)

În perioada 8 iulie – 9 august a.c., traficul rutier pe DN 7 Pitești-Sibiu, între kilometrii 242+600 și 250, în zona localității Boița, județul Sibiu, va fi deviat pe rute ocolitoare. Această măsură este necesară pentru efectuarea lucrărilor de defrișare a versantului, premergătoare construcției autostrăzii Sibiu-Pitești.

Rute alternative pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată > 7,5 tone:

Pentru relația București – Veștem (Sibiu) și retur:

  • București → A3 → Ploiești → DN1A → Brașov → DN 1 → Veștem – intersecție cu DN 7

Pentru relația Pitești – Brașov și retur:

  • Pitești → DN73 → A3 → Râșnov → Brașov

Pentru relația București – A1 Simeria (precum și zonele de vest, centru și nord ale țării) și retur:

  • București → A1 → Pitești → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

Rute alternative suplimentare:

  • București → A1 → Pitești → DN65 → DEx12 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1
  • București → A1 → Pitești → DN65 → DEx12 → Craiova → DN6 → Drobeta Turnu Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1

Rute alternative pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată < 7,5 tone:

Autovehiculele mai ușoare pot utiliza drumurile naționale și județene din proximitatea sectorului închis circulației pe DN7. Participanții la trafic sunt sfătuiți să urmeze indicatoarele rutiere și să ia în considerare următoarele trasee alternative:

  • Făgăraș → DN1 → Șercaia → DN73A → Brașov și retur
  • Făgăraș → DN1 → Șercaia → DN1S → Hoghiz → DN13 → Brașov și retur

Măsuri pentru riverani și vehicule prioritare:

Pe durata restricțiilor de circulație, au fost stabilite intervalele orare 7:30 – 8:00 și 16:30 – 17:00, când executantul lucrărilor va ridica temporar măsura de închidere a traficului pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de către riveranii care lucrează în localitățile din apropiere. Trecerea autovehiculelor se va face sub supravegherea constructorului, pentru a elimina riscul apariției unor evenimente care să pună în pericol participanții la trafic sau personalul implicat în desfășurarea lucrărilor.

De asemenea, accesul va fi permis și autovehiculelor cu regim de circulație prioritară, conform OUG 195/2002, precum și autovehiculelor speciale de transport pacienți.

Măsuri suplimentare:

Pentru a facilita accesul vehiculelor de mare tonaj, au fost demarate acțiuni pentru permiterea accesului pe DN10 Buzău – Brașov pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 30 de tone.

Restricțiile de circulație sunt aplicate zilnic, între orele 06:00 – 20:00, pentru desfășurarea lucrărilor necesare. Participanții la trafic sunt îndemnați să respecte semnalizarea rutieră și să utilizeze rutele alternative propuse pentru a evita întârzierile și congestiile de trafic.