Search
Close this search box.

Ziua internațională de luptă împotriva abuzului și traficului ilicit de droguri

În fiecare an, pe 26 iunie, comunitatea internațională marchează Ziua Internațională de Luptă Împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri, un moment de reflecție și acțiune pentru combaterea unuia dintre cele mai mari flageluri ale societății moderne.

În acest context, ieri, polițiștii de la Biroul de Siguranță Școlară, în colaborare cu reprezentanți ai Serviciului de Probațiune Reșița, Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin, au organizat o activitate preventivă la sediul Universității „Babeș Bolyai” din Reșița. Evenimentul a fost dedicat persoanelor aflate sub supravegherea Serviciului de Probațiune, punând accent pe importanța prevenirii consumului de droguri și combaterea traficului ilicit.

Astfel de inițiative sunt desfășurate frecvent de polițiștii inspectoratului, vizând diferite categorii de beneficiari. Prin colaborarea cu specialiști din diverse structuri, eforturile instituționale se concentrează nu doar pe prevenirea consumului de droguri, ci și pe combaterea traficului de substanțe ilicite. Aceste acțiuni reflectă o abordare integrată, unde prevenția și intervenția merg mână în mână pentru a proteja comunitatea.

Reprezentanții instituțiilor implicate au subliniat importanța educației și conștientizării în rândul tinerilor și adolescenților. Mesajul central transmis a fost acela de a fi conștienți de riscurile și consecințele grave ale consumului de droguri, nu doar pentru sănătatea fizică, ci și pentru stabilitatea emoțională, juridică, financiară, familială și socială.

Indiferent de vârstă, consumul de droguri poate avea efecte devastatoare. Este esențial să nu vă expuneți unor astfel de pericole și să alegeți să trăiți liberi de dependențe. Protejați-vă sănătatea și stabilitatea din toate punctele de vedere.

În timpul activităților, participanții au avut ocazia să interacționeze cu specialiști și să afle informații relevante despre efectele și riscurile asociate consumului de droguri. De asemenea, au fost prezentate măsuri de prevenire și resurse disponibile pentru cei care au nevoie de sprijin în lupta împotriva dependenței.