Săptămână plină de inițiative la centrele de Asistență Socială Reșița: Solidaritate și activități benefice

Săptămână plină de inițiative la centrele de Asistență Socială Reșița: Solidaritate și activități benefice

Într-o demonstrație de comunitate și solidaritate, centrele din cadrul Direcției de Asistență Socială Reșița au fost în centrul atenției în această săptămână, desfășurând o serie de activități menite să aducă bucurie și sprijin în rândul beneficiarilor.

Inspirație prin cultură pentru copiii de la Centrul de zi ABC

Copiii de la Centrul de Zi ABC au trăit o experiență educativă deosebită, având ocazia de a vizita Biblioteca Municipală. Împreună cu d-na Lenuța Neacșu, un model de succes în comunitatea romă, aceștia au explorat lumea lecturii online. Însoțiți și de colega noastră, Dominique Zară, copiii au avut parte de o zi plină de descoperiri și învățăminte, deschizându-le noi orizonturi.

„Prieten pentru Bunici” – Un proiect plin de generozitate

Un alt proiect deosebit, intitulat „Prieten pentru Bunici”, a fost demarat cu succes la Centrul de Servicii de Asistență Socială pentru Persoane Vârstnice. Vârstnicii au avut parte de vizita d-nei Maria Tucaciuc, consilier școlar și coordonator al Clubului Joy, împreună cu elevii Școlii Gimnaziale nr. 7. În cadrul acestei întâlniri, s-au desfășurat activități educative, precum croșetatul și confecționarea mărțișoarelor. Astfel, generoșii elevi au adus zâmbete și bucurie în sufletele bunicilor, creând legături intergeneraționale valoroase.

Acțiune de curățenie cu participarea beneficiarilor de venit minim de inserție

În spiritul responsabilității față de mediu și comunitate, 18 beneficiari de venit minim de inserție au fost implicați într-o amplă acțiune de curățenie. Malurile râului Bârzava au fost igienizate cu grijă și dedicare, subliniind importanța menținerii orașului curat și atrăgând atenția asupra necesității colaborării pentru un mediu mai sănătos.

În concluzie, aceste activități nu doar au adus bucurie și diversitate în viețile beneficiarilor, ci au consolidat și spiritul comunitar, evidențiind rolul esențial al colaborării și solidarității în dezvoltarea durabilă a orașului Reșița.