Senatorul Chisăliță a început o nouă sesiune parlamentară!

Senatorul Chisăliță a început o nouă sesiune parlamentară!

„Azi Senatul României și-a ales noua structură de conducere pentru următoarea sesiune parlamentară. Grupul PSD din Senat va fi condus de senatorul Șerban Nicolae!
Senatorii îşi vor îndrepta atenţia, printre altele, asupra unor acte normative care nu au fost finalizate în sesiunea trecută, printre care propunerea legislativă pentru modificarea Legii administraţiei publice locale 215/2001, iniţiată de PSD, potrivit căreia hotărârile referitoare la patrimoniul unităţilor administrativ-teritoriale (UAT) să fie adoptate de consiliile locale şi judeţene cu votul majorităţii simple a consilierilor în funcţie.

Traseul legislativ al iniţiativei cetăţeneşti privind redefinirea familiei în Constituţie, adoptată de Camera Deputaţilor, nu a fost finalizat în Senat. Proiectul de act normativ va fi dezbătut de Senat în această sesiune!

Deşi procedura de alegere a doi reprezentanţi ai societăţii civile în CSM a fost demarată în noiembrie 2016 şi reluată pe 13 martie 2017, Senatul nu a decis încă în privinţa numirii celor două persoane în CSM. O decizie în acest sens va fi luată în sesiunea din această toamnă!” ne spune senatorul Ioan Narcis Chisăliță.