Vela îi explică lui Mocioalcă: ”nimeni nu e stăpânul inelelor în Caraș-Severin!”

Vela îi explică lui Mocioalcă: ”nimeni nu e stăpânul inelelor în Caraș-Severin!”

Senatorul PNL Marcel Vela ”face lumină” printre declarațiile contradictorii ale aleșilor PSD din Caraș. În urma unor articole din presă în care un deputat și un primar PSD fac referiri la modul în care s-au obținut finanțări în județ în urma proiectelor depuse prin PNDL, Vela a ținut să tempereze zelul declarativ al aleșilor de stânga care-și expun meritele atragerii acestor fonduri.

Președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mociolacă, ar fi făcut o declarație în presă legată de finanțări obținute fără să se țină cont de culoarea politică: ”Cel mai bun exemplu în acest sens este comuna Armeniș, acolo unde primar este ginerele domnului Marcel Vela. Toate proiectele depuse de Primăria Armeniș vor primi finanțare. Cât despre Caransebeș, acolo nu ne-am băgat fiindcă este parohia domnului senator Marcel Vela”, ar fi spus Mocioalcă.

Senatorul Marcel Vela nu a gustat ușoara ironie la adresa sa și a ținut să contracareze afirmația lui Mociolacă. Vela a adus în atenție o altă declarație venită din partea unui ales PSD, de data aceasta un primar din județ: ”Știind că domnul președinte este un om cu simțul umorului, am crezut că ori glumește, ori, eu știu, face așa o ironie fină la adresa mea, dar am văzut după aceea o altă poziție publică, tot într-un articol de presă, prin care domnul Luca Mălăiescu, primar PSD la Oțelu Roșu spune că finanțările sunt meritul primarilor, nu al parlamentarilor și al președintelui Consiliului Județean și în funcție de proiectele pe care le-a scris fiecare a primit sau nu finanțare”, a precizat Marcel Vela.

Pentru că nu putea rămâne impasibil la astfel de declarații, Vela, luându-și în serios atribuția de ”senator al primarilor”, a vrut să le dea peste nas opozanților cu un răspuns oficial venit din partea celei mai autorizate persoane în acest sens. În consecință, Vela a făcut o scrisoare către viceprim-ministrul Sevil Shhaideh prin care să se explice clar cum se aduc bani în Caraș-Severin. Răspunsul nu a întârziat să apară și printre rândurile oficialului de la Ministerul Dezvoltării apăreau scrise cuvintele: „criteriile de alocare a finanțării pentru obiectivele de investiții (…) fiind transparente, clare, științifice și fără nicio conotație politică”. La aceste cuvinte cheie senatorul a adăugat: ”Să o lăsăm mai ușor cu laudele, stilul ăsta de a fi stăpânul inelelor, Meridiane Greenwich în Caraș-Severin, sau eu știu, toți cei care cred că fac și desfac în județ”, a mai spus Vela.

Șeful liberalilor din județ spune că meritul Consiliului Județean este acela că a accesat fonduri prin PNDL pentru județ, în timp ce meritul parlamentarilor poate fi evocat doar atunci când susțin amendamente pentru județ. Asta, deși de multe ori parlamentarii PSD nu au susținut amendamente în interesul județului, a mai afirmat Marcel Vela.

Concluzia liderului PNL este că nu-și dorește în momentul de față să se facă o polemică politică pe subiecte administrative, ci ”acum trebuie să găsim soluții împreună, să ne dăm mâna împreună, să găsim soluții pentru dezvoltarea județului Caraș-Severin, pentru necazurile primarilor, ale Consiliului Județean, pentru nevoile administrative, fără să ne alocăm drepturi sau să luăm ironic sau la mișto pe unii sau pe alții, pentru că nu e cazul”, a mai spus Marcel Vela în cadrul unei conferințe de presă.

Sursa: banatulazi.ro