Sfârșit de an fiscal și început plin de beneficii: Termene și bonificații pentru plățile anticipate de impozite în Reșița

Sfârșit de an fiscal și început plin de beneficii: Termene și bonificații pentru plățile anticipate de impozite în Reșița

Odată cu apropierea finalului anului, Primăria Reșița aduce la cunoștința contribuabililor termenele importante pentru încasarea impozitelor, taxelor și amenzilor pentru anul 2023. În plus, municipalitatea pregătește o oportunitate specială pentru anul 2024, oferind bonificații substanțiale pentru plățile anticipate efectuate într-un interval precis.

Ultima șansă pentru plăți în 2023:

Contribuabilii din Reșița sunt indemnați să profite de ultima zi de încasare a impozitelor, taxelor și amenzilor pentru anul fiscal 2023, stabilită pentru 28 decembrie. Acest termen coincide cu închiderea anului fiscal, iar respectarea lui este esențială pentru evitarea eventualelor penalități și amenzile care pot surveni în cazul neplății la timp a obligațiilor fiscale.

Beneficii substanțiale pentru plățile anticipate în 2024:

Primăria Reșița încurajează contribuabilii să își planifice plățile cu anticipație pentru anul 2024, oferind bonificații semnificative. Astfel, începând cu 15 ianuarie, aceștia vor putea să beneficieze de reduceri considerabile pentru plățile anticipate a impozitelor/taxelor pe clădiri, teren și mijloace de transport pentru întregul an 2024, conform detaliilor următoare:

  • 10% reducere online: Contribuabilii care efectuează plățile anticipate online, prin intermediul platformei ghiseul.ro sau serviciilor electronice disponibile pe site-ul Primăriei Reșița, vor primi o reducere de 10%. Această modalitate de plată simplă și rapidă este recomandată pentru a beneficia de cea mai mare bonificație.
  • 5% reducere la ghișeele primăriei: Pentru cei care preferă plățile fizice, la ghișeele Primăriei Reșița, municipalitatea acordă o reducere de 5%. Aceasta reprezintă o opțiune convenabilă pentru cei care doresc să efectueze plățile direct la sediul instituției.