Silviu Hurduzeu: Prefectul PSD a alocat bani Reșiței. Ioan Popa: Nu mai mințiți!

Silviu Hurduzeu: Prefectul PSD a alocat bani Reșiței. Ioan
Popa: Nu mai mințiți!

 

Președintele PSD Caraș-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu, a preluat și dus mai departe, ieri, retorica politicianistă a lui Ioan Crina din ultima ședință a Consiliului Județean. Ședința în care pesediștii au propus ca Reșiței să i se aloce o sumă modică din impozitele pe venit, o zecime din cât ar fi normal. Astfel că astăzi primește și Hurduzeu o replică pe măsură din partea primarului Ioan Popa.

 

„Știi că Reșița a primit din Fondul de rezervă al Guvernului 15 milioane de lei, săptămâna trecută?”, îl întreba Crina pe Ioan Popa în ședința CJ, pesedistul punând alocarea de bani pe seama „prim-ministrului PSD care a avut grijă de Reșița”. Iar primarul Reșiței îi răspundea: „Domnu’ Crina, nu vorbiți prostii, nu încercați să duceți lumea în eroare! Nu amestecați oalele. Toate primăriile reședințelor de județ din România au primit alaltăieri o corecție financiară, pentru că li s-a luat din bani! Banii pentru impozite pe pensii, banii de la jocuri de noroc ș.a.m.d. ne-au fost luați! Și am primit în compensare niște sume. Am pierdut 29 de milioane și am primit 15! Sunteți un maestru de alba-neagra, domnule Crina!”

 

Silviu Hurduzeu s-a făcut că nu a auzit argumentele lui Popa și, după ce acesta le-a spus pe nume celor opt consilieri județeni reșițeni care sabotează Reșița, liderul social-democrat a declarat cu nonșalanță în conferința de presă de ieri: „N-am înțeles reacția primarului Nelu Popa, care a înfierat cu mânie proletară amendamentul colegilor mei, pentru că, dacă e să fim foarte corecți, la propunerea prefectului județului Caraș-Severin, s-a inițiat o hotărâre de guvern prin care municipiului Reșița i s-au alocat 12 milioane de lei. Doar municipiului Reșița. Este singurul UAT din județul Caraș-Severin căruia i s-a alocat o sumă, destul de mare spun eu. Solicitarea a fost de 15 milioane, alocarea a fost de 12 milioane. Deci un prefect PSD și-un prim-ministru PSD au alocat municipiului Reșița 12 milioane de lei. Or, dacă vorbim de echilibrarea bugetelor locale, este corect să ținem cont de toți banii care se alocă localităților din Caraș-Severin”.

 

Evident că o astfel de declarație nu putea rămâne neamendată de către primarul Reșiței. Care i-a transmis azi deputatului PSD Silviu Hurduzeu că minte cu nerușinare. Și că ar face bine să ajute Reșița, dacă poate, și nu să-i pună piedici, el și colegii săi de partid.

 

„Domnule prefect, Ioan Dragomir, domnule deputat Silviu Hurduzeu!

NU MAI MINȚIȚI!

 

Nu mai mințiți reșițenii, nu mai mințiți cărășenii. Prefectura NU DĂ NIMIC! Prefectura unui județ este asemeni unui telefon. Are un receptor și un emițător. Adică, fiind reprezentantul guvernului în teritoriu, emite spre public deciziile guvernului și recepționează probleme, situații, etc. dinspre public (sindicate, asociații, cetățeni, etc..) și le soluționează, sau le transmite spre guvern. Prefectura NU DĂ nici un leu nimănui. Niciodată!

 

Banii despre care faceți vorbire în conferințele voastre de presă ne-au fost luați de guvern, prin redirecționarea unor taxe care ni se cuveneau de drept, iar în urma protestelor AMR (Asociația Municipiilor din România), ministerul de finanțe și prim-ministrul au compensat sumele pierdute. Punct. (Reșița a primit până la urmă, din Fondul de rezervă al Guvernului, doar 12 milioane de lei, în condițiile în care s-au dat în medie 15,5 milioane lei pentru 55 de municipii din 37 de județe – n.r.)

 

Fac administrație publică și implicit politică din 2016, de când reșițenii mi-au încredințat onoarea de a gestiona și administra acest oraș. Nu i-am mințit niciodată, nu am încercat niciodată să-mi arog lucruri pe care nu le-am făcut. Nu sunt perfect, însă încerc, atât cât mă ajută Dumnezeu, să schimb viața reșițenilor în bine. Mă uit la voi de o perioadă de timp și mă minunez. Mințiți fără rușine. Să știți că lumea întelege pas cu pas cine sunteți și câte parale faceți.

 

Mai bine spuneți-le reșițenilor DE CE țineți o mare companie britanică atârnată de gardul IMR-ului de peste 8 (opt) luni. De ce, cu Flavius Nedelcea ministru secretar de stat la ministerul economiei, nu sunteți în stare să reporniți Arsenalul, după aproape 15 ani de stat în conservare, în condițiile în care TOATĂ Europa caută soluții rapide de producție armament, pericolul rusesc devenind tot mai amenințător?! În loc să vă ocupați de lucruri serioase, care vă stau la îndemână, de care sunteți DIRECT responsabili, voi ieșiți în presă și mințiți că ați dat reșițenilor bani?! Să vă fie rușine!”, a scris astăzi pe pagina sa de Facebook primarul Ioan Popa.

 

Edilul Reșiței are în final un mesaj și pentru Ionuț Chisăliță, fostul său contracandidat la alegerile pentru Primăria Reșița, pe care pesediștii l-au pus director la SC Arsenal SA (fostul IMR). „Ionuț Chisăliță, te lăudam deunăzi, ca pe un om inteligent, după care șefii tăi te-au închis în IMR, pe post de director. Cheamă dom’le presa, explică-le că nu ați plătit impozitele pe o grămadă de ani, că Flavius Nedelcea vă spune «dă-l dracu’ de nenorocit, nu-i plătim nimic»…, că primăria nu vă pune poprire pe conturi ca să nu creeze o problemă socială cu cele câteva zeci de muncitori rămași pe acolo să măture halele goale de peste zece ani. Rușine să vă fie!”, spune Ioan Popa, care încheie cu o… promisiune făcută liderilor PSD: „Nu am făcut-o până acum, însă de azi, mă voi ruga zilnic bunului Dumnezeu să scape județul ăsta, să scape Banatul de Munte de voi.”

 

Surse foto colaj: Express de Banat și captură video Reper 24