Șofer de TIR oprit la timp de polițiști pe DN 6: Avea o alcoolemie de 1,03 mg/l în aerul expirat

Șofer de TIR oprit la timp de polițiști pe DN 6: Avea o alcoolemie de 1,03 mg/l în aerul expirat

Ieri, în jurul orei 17:15, polițiștii Stațiunii Băile Herculane au intervenit într-un incident deosebit de periculos pe DN 6, unde un șofer de TIR bulgar, în vârstă de 51 de ani, a fost oprit și testat pozitiv pentru alcool în timpul conducerii. Incidentul a fost semnalat de un alt conducător auto, care a observat comportamentul haotic al șoferului și a sunat la 112.

Conform informațiilor oferite de autorități, cetățeanul bulgar se afla în afara localității Mehadia când a fost oprit de polițiști pentru control. Aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, depășind limita legală permisă.

Înainte de intervenția poliției, un alt participant la trafic a observat comportamentul periculos al șoferului de TIR, punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Acesta a reacționat prompt și a sesizat Poliția, contribuind astfel la prevenirea unui potențial incident grav.

Șoferul bulgar a fost condus la cel mai apropiat centru de permanență, unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru determinarea concentrației de alcool în sânge. În urma rezultatelor, acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar în prezent se află sub anchetă penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Poliția a apreciat atitudinea proactivă a cetățeanului care a semnalat comportamentul periculos al șoferului de TIR, subliniind importanța colaborării dintre autorități și comunitate în menținerea siguranței rutiere. Reacția rapidă a acestuia a contribuit la evitarea unui potențial accident cu consecințe grave.