Start în forță pentru plata anticipată a impozitelor: Bonificații și suport pentru contribuabili

Start în forță pentru plata anticipată a impozitelor: Bonificații și suport pentru contribuabili

Contribuabilii persoane fizice și juridice din Reșița au început un nou an fiscal cu o oportunitate de a-și gestiona mai eficient obligațiile fiscale. Astăzi, 15 ianuarie, a fost lansată perioada pentru plata cu anticipație a impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024.

În cadrul acestei inițiative, contribuabilii care optează pentru plata anticipată între 15 ianuarie și 31 martie beneficiază de atractive bonificații. Modul de plată influențează valoarea bonificației:

  • 10% pentru plățile anticipate efectuate online, prin intermediul platformei ghiseul.ro sau a serviciilor electronice disponibile pe site-ul Primăriei Reșița.
  • 5% pentru plățile anticipate efectuate fizic, la ghișeele Primăriei Reșița.

Această inițiativă nu se rezumă doar la simpla oferire de facilități financiare, ci se extinde și la un parteneriat colaborativ între Primăria Municipiului Reșița și Centrul Universitar UBB din Reșița. În această perioadă, studenții voluntari vor fi prezenți la ghișeele din Centrul Civic/corp 2 și din Govândari/corp 4 pentru a oferi instrucțiuni cetățenilor privind deschiderea unui cont pe platforma ghiseul.ro, facilitând astfel procesul de plată online.

Taxele pot fi plătite în două moduri:

  • Online: Accesând www.ghiseul.ro, contribuabilii pot efectua plățile în mod convenabil și sigur.
  • Fizic: Persoanele fizice și juridice pot plăti taxele la două locații convenabile: Piața 1 Decembrie 1918 Nr. 9, corpul 2 sau Bulevardul Republicii Nr. 18, corpul 4.

Pentru cei care nu au experiență în utilizarea platformei ghiseul.ro, un tutorial detaliat de creare a contului poate fi accesat pe YouTube: Tutorial creare cont ghiseul.ro.

Această inițiativă combină eficiența financiară cu suportul educațional, oferind contribuabililor oportunități semnificative pentru gestionarea responsabilă a obligațiilor fiscale. Prin colaborarea dintre autorități și instituții educaționale, se creează un climat propice dezvoltării comunitare durabile.