Teatrul de vară din Băile Herculane, la finalul unui proiect de peste 13 milioane de lei

Teatrul de vară din Băile Herculane, la finalul unui proiect de peste 13 milioane de lei

O schimbare notabilă ia amploare în pitorescul oraș Băile Herculane, odată cu apropierea finalizării lucrărilor majore la Teatrul de Vară. Proiectul, evaluat la impresionanta sumă de 13.767.502 lei, își propune să transforme această locație într-un centru vibrant al divertismentului estival.

Edilul Cristian Miclău a confirmat că lucrările, demarate în urmă cu câteva luni, se vor încheia în această lună. În prezent, echipa de construcție montează cu migală structura metalică a scenei, pregătind terenul pentru un spectacol de neuitat. Un pas mare înainte în tehnologie se reflectă în sistemul laser de 120.000 MW, sistemul cinema video proiecție 3D-4k și sistemul de lumini, elemente ce vor transforma Teatrul de Vară într-un spațiu modern și polivalent.

Proiectul este susținut financiar prin Programul Operațional Regional 2014-2020, confirmând importanța investițiilor europene în dezvoltarea culturală locală. Primarul Cristian Miclău a subliniat că acest proiect reprezintă o parte importantă a eforturilor de revitalizare a orașului, adăugând că alături de Teatrul de Vară, au fost finalizate proiecte precum reabilitarea fântânii publice de apă plată și a spațiilor verzi din Pavilion 12-Vila Elisabeta și Izvorul Venera.

Orașul Băile Herculane își consolidează astfel statutul de destinație turistică de prim rang, oferind atât localnicilor, cât și turiștilor, o experiență culturală și de divertisment modernă. Cu Teatrul de Vară în centrul atenției, se conturează un viitor vibrant pentru comunitatea locală și pentru toți cei care vor avea privilegiul de a participa la evenimentele ce vor anima acest spațiu deosebit.