Transport ecologic pe drumurile Reșiței

”Până în 2020, 25% din taximetrele din Reşiţa vor fi electrice” spune Nelu Popa

Taxiuri ecologice la Reșița, primarul Ioan Popa s-a hotărât să scape de taxiurile vechi și poluante care circulă pe străzile Reșitței.

„În urma aplicării acestor măsuri, din anul 2024, aproximativ 23 de maşini care efectuează transport în regim de taxi vor fi autovehicule electrice, la care se adaugă diferența de 57 locuri taxi asigurate pentru tipul electric (292 locuri taxi – 4 la 1.000 de locuitori, în prezent fiind atribuite 235 locuri taxi), rezultând 80 de locuri taxi asigurate pentru transportul electric din totalul de 292 locuri taxi stabilite în raport cu gradul de poluare”, explica edilul Resitei.

Termenul la care intră în vigoare această reglementare privid parcul auto ține doar de cum evoluează situația pandemiei de Coronavirus.

„Am modificat regulamentul de taximetrie. Am introdus o reglementare care obligă să mergem până la 30% maşini electrice şi hibrid sau Euro 6. Nu mai admitem maşini sub Euro 6. După ce o delegaţie a taximetriştilor a fost la noi, am făcut un amendament şi le-am acceptat o derogare de la această reglementare, şase luni după finalizarea pandemiei. Adică, acceptăm să îi mai păsuim un pic pe cei care mai au maşini Euro 5 sau de altă natură până se termină pandemia. Le mai dăm şase luni de zile”, mai spune primarul.

Noul regulament are ca scop să reducă poluarea aerului, dar și confortul clientului care folosește serviciul de taximetrie.

„Să reducem emisiile de dioxid de carbon şi să creăm pentru reşiţeni un transport în regim de taxi confortabil şi elegant. Ştiţi foarte bine că mai sunt, din păcate, maşini cu care nu ne mândrim sau cu care nu ne face o deosebită plăcere să circulăm dintr-un loc într-altul în oraş”, susține Ioan Popa.

Related Posts