Un bărbat și-a pierdut viața în urma unui incendiu la Caransebeș

Vilă în flăcări la Văliug

Un incendiu violent a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:50, într-o garsonieră situată la parterul unui imobil tip P+1 de pe strada Independenței din Caransebeș. Din păcate, un bărbat în vârstă de 44 de ani a fost găsit decedat în interiorul locuinței cuprinse deflăcări.

Pompierii din cadrul Detașamentului Caransebeș au intervenit prompt la fața locului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, alături de o ambulanță SMURD, două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin și două echipaje ale Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Echipajele de pompieri au reușit să evacueze 6 persoane de pe etajul 1 al imobilului, în timp ce alte 12 persoane s-au autoevacuat. Din păcate, salvatorii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbatul aflat în interiorul garsonierii, care a fost găsit decedat.

Incendiul a provocat pagube semnificative locuinței de la parter, unde au ars mobilier și articole textile, iar pereții și tavanul au fost deteriorați. De asemenea, fumul a afectat pereții holului de la parter.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul, o tragedie care ne reamintește de importanța respectării regulilor de prevenire a incendiilor.

Recomandări pentru a preveni tragediile similare:

  • Nu fumați în pat, mai ales când sunteți obosiți, sub influența somniferelor sau după consumul de alcool. Riscul de a adormi cu țigara aprinsă și de a provoca un incendiu este semnificativ crescut.
  • Utilizați scrumiere grele, confecționate din materiale incombustibile, care nu se răstoarnă ușor.
  • Stingeți țigara numai în scrumieră! Se recomandă adăugarea de puțină apă pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de țigări.
  • Nu goliți scrumierele în coșurile de hârtie sau alte locuri cu materiale combustibile, deoarece pot declanșa un incendiu.
  • Asigurați-vă că țigara a fost stinsă complet înainte de a o arunca. Mucurile de țigară incandescente pot provoca incendii care pot distruge întreaga locuință.

Respectarea regulilor simple de prevenire a incendiilor poate salva vieți!

sursă foto: arhivă