Un șofer inconștient din Reșița, reținut de două ori într-o singură noapte pentru conducere periculoasă și alcool la volan

arestat, politie

Un bărbat din Reșița este cercetat penal după ce a fost prins conducând sub influența alcoolului și fără permis, de două ori în aceeași noapte.

Polițiștii de la Biroul Rutier al Poliției Municipiului Reșița au luat măsuri drastice împotriva unui bărbat de 37 de ani, după ce acesta a fost depistat de două ori în aceeași noapte conducând un autoturism neînmatriculat, fiind sub influența alcoolului și fără a deține permis de conducere.

Primul incident a avut loc în noaptea de 14 spre 15 septembrie, la ora 22:50, când șoferul imprudent a fost oprit de polițiștii rutieri pe strada Calea Caransebeșului din Reșița. La testarea cu aparatul etilotest, individul a prezentat o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, acesta nu poseda niciun permis de conducere, iar autoturismul pe care îl conducea nu era înregistrat în circulație.

Din cauza stării sale, bărbatul a fost transportat la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său, s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului, conducerea fără permis și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Cu toate acestea, aceasta nu a fost singura confruntare a poliției cu individul în acea noapte. La ora 02:20, același bărbat a fost depistat din nou de polițiști, de data aceasta de la Biroul de Ordine Publică, în timp ce conducea același autoturism pe Centura Ocolitoare a Municipiului Reșița. Alcoolemia sa a fost măsurată la 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acest al doilea incident a condus la prelevarea de noi mostre biologice și la întocmirea unui al doilea dosar penal pentru aceleași infracțiuni: conducere sub influența alcoolului, conducere fără permis și conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

Ca urmare a comportamentului său periculos, bărbatul de 37 de ani a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție. În cursul zilei de astăzi, el va fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, care va decide asupra măsurilor legale care vor fi luate în acest caz.