Voluntarii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, Caraş-Severin

Voluntarii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, Caraş-Severin

Literatura de specialitate defineşte voluntariatul ca fiind activitatea de interes public desfăşurată din proprie iniţiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, făra a primi o contraprestaţie materială.

Voluntariatul în ţările din vest ale Uniunii Europene este privit de cetăţeni ca un mijloc excelent prin care işi pot sprijini comunitatea în care locuiesc în momentul producerii unei situaţii de urgenţă. În aceste servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă, se înscriu cetăţeni din toate categoriile sociale, precum şi cetăţeni practicanţi de meserii care nu au ca obiect intervenţia în situaţii de urgenţă ( jurişti, medici, profesori, ingineri, instalatori, electricieni, mecanici etc.), ceea ce demonstrează faptul că a face parte dintrun serviciu voluntar este o mândrie şi o satisfacţie personală.

În ţara noastră a fi voluntar se confundă cu a desfaşura o activitate în folosul unei persoane sau instituţii, aşteptând să se primească o remuneraţie, beneficii şi scutiri de la plata impozitelor şi taxelor.

Voluntarii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, al județului Caraş-Severin, au fost pregătiţi să înveţe şi să se implice alături de personalul specializat în misiunile de salvare şi prevenire a situaţiilor de urgenţă.

Tineri, dar responsabili!

RESPECT !!!Voluntari IGSU CS Voluntari IGSU CS Voluntari IGSU CS Voluntari IGSU CS Voluntari IGSU CS