Acțiuni riguroase împotriva pirateriei rutiere în Caraș-Severin: Peste 600 de vehicule verificate și sancțiuni de peste 73.000 de lei

Acțiuni riguroase împotriva pirateriei rutiere în Caraș-Severin: Peste 600 de vehicule verificate și sancțiuni de peste 73.000 de lei

Autoritățile din Caraș-Severin au declanșat o serie de acțiuni îndrăznețe pentru prevenirea și combaterea cazurilor de piraterie rutieră, concentrându-se asupra transportului neautorizat de persoane. În cadrul operațiunilor derulate săptămâna trecută, polițiștii rutieri au verificat meticulos peste 600 de autovehicule, dintre care 270 erau destinate transportului public de persoane în regim de taxi sau în regim de închiriere.

Rezultatele acțiunilor au fost semnificative, cu 278 de sancțiuni contravenționale aplicate, totalizând o sumă de peste 73.000 de lei. Printre acestea, s-au remarcat 57 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38 din 2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Controlul strict al consumului de alcool a fost o prioritate, cu 291 de șoferi supuși testelor. În 8 situații, rezultatele au fost pozitive, implicând aplicarea măsurilor legale corespunzătoare. Ca răspuns la neregulile constatate, 10 permise de conducere au fost reținute, iar 16 certificate de înmatriculare au fost retrase, dintre acestea 5 fiind pentru lipsa inspecției tehnice periodice.

Participarea specialiștilor din cadrul Registrului Auto Român a consolidat eforturile autorităților, garantând o abordare comprehensivă a situației. Aceste acțiuni demonstrază hotărârea fermă de a asigura siguranța transportului și de a descuraja practicile ilegale în domeniu. Autoritățile din Caraș-Severin rămân vigilente în fața amenințărilor la adresa siguranței rutiere, cu scopul de a crea un mediu sigur și responsabil pentru toți participanții la trafic.