Autoritățile italiene au emis un mandat european de arestare pentru o rezidentă din Iablanița. Femeia a fost depistată la Băile Herculane

Modificări legislative privind arestul la domiciliu

 

Ieri, polițiștii de la Secția 4 Poliție Rurală Mehadia au efectuat o captură spectaculoasă, depistând o femeie de 32 de ani din comuna Iablanița, pe numele căreia autoritățile italiene emiseseră un mandat european de arestare.

Conform informațiilor furnizate de Poliție, femeia era căutată pentru executarea unei pedepse de 8 ani și 6 luni de închisoare, fiind condamnată pentru comiterea mai multor infracțiuni grave. Eforturile de localizare și prindere au fost coordonate între autoritățile române și cele italiene.

Imediat după depistare, femeia a fost preluată de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale al inspectoratului și prezentată procurorului din cadrul Curții de Apel Timișoara. Acesta a dispus reținerea acesteia pentru o perioadă de 24 de ore în vederea finalizării procedurilor legale.

Femeia, a cărei identitate nu a fost dezvăluită în comunicatul poliției, a fost transferată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, unde va rămâne până la finalizarea demersurilor de extrădare către autoritățile italiene.

În acest context, autoritățile române și cele italiene colaborează strâns pentru asigurarea unei extrădări eficiente și respectarea procedurilor legale. Femeia urmează să fie prezentată instanței pentru emiterea ordonanței de predare către Italia.