Băile Herculane intră în era digitală: Lansarea primului muzeu digital al unei stațiuni turistice din România

Băile Herculane intră în era digitală: Lansarea primului muzeu digital al unei stațiuni turistice din România

Într-un gest deosebit de semnificativ pentru comunitatea din Băile Herculane, Primăria locală, în colaborare cu Consiliul Local, Asociația ESCU și Casino Herculane, au marcat începutul unui proiect revoluționar, „Herculane Stories”. Acesta reprezintă un moment istoric pentru turismul românesc, fiind primul muzeu digital dedicat unei stațiuni turistice din țară, ce își propune să reanimeze și să prezinte poveștile și istoria fermecătoare a stațiunii Băile Herculane.

Primăria a transmis un mesaj de entuziasm și angajament în ceea ce privește acest proiect ambițios. Primarul Cristian Miclău a subliniat: „Acest muzeu digital este mai mult decât o simplă arhivă de imagini. Dorim să scoatem la lumină elemente expoziționale din cele mai diverse surse: artefacte arheologice, fotografii, articole de ziare și reviste, suveniruri, etc. Toate acestea alcătuind identitatea-nucleu a orașului Băile Herculane.

Președintele Asociației ESCU, Andreea Dănescu, a adăugat: „Proiectul va avea destinația unui muzeu-forum digital și participativ ce propune redarea unei narațiuni istorice și sociale despre acest oraș vechi, de la povești trăite, la imaginile, sunetele, ideile, legendele locului, până la patrimoniul natural și fenomenele culturale zonale.

Acest proiect unic, finanțat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, reprezintă o oportunitate extraordinară de a conserva și de a împărtăși moștenirea culturală și istorică a Băilor Herculane. Cu sprijinul administrației locale, stațiunea își pregătește transformarea într-o destinație turistică modernă, care să respecte tradițiile și să le facă accesibile pentru toți cei interesați.

Într-o perioadă în care tehnologia și cultura se îmbină în mod armonios, Băile Herculane se arată hotărâtă să-și păstreze autenticitatea și să-și împărtășească bogata moștenire cu lumea întreagă prin intermediul muzeului digital „Herculane Stories”. Cu inaugurarea oficială programată pentru toamna acestui an, comunitatea locală și turiștii deopotrivă au multe motive să fie entuziasmați de viitorul acestui proiect unic în România.