Search
Close this search box.

Un pas important pentru dezvoltarea turistică din Băile Herculane, s-a finalizat renovarea fântânii de lângă statuia lui Hercules

Un pas important pentru dezvoltarea turistică din Băile Herculane, s-a finalizat renovarea fântânii de lângă statuia lui Hercules

Băile Herculane, o stațiune cu o istorie bogată și un potențial turistic nemaipomenit, continuă să-și revină la gloria de altădată. Primăria condusă de edilul Cristian Miclău a făcut un pas important în direcția dezvoltării locale prin finalizarea cu succes a proiectului de reabilitare a fântânii de lângă statuia lui Hercules. Acest demers face parte dintr-o serie de inițiative menite să aducă la viață simbolurile orașului și să le readucă în atenția turiștilor.

Investiții în dezvoltarea locală

Primarul Cristian Miclău, care s-a dedicat cu pasiune revitalizării stațiunii, a fost în fruntea proiectelor ample de renovare și modernizare. În ultimii ani, primăria orașului stațiune din Băile Herculane a investit considerabil în reabilitarea obiectivelor turistice, punându-și amprenta asupra dezvoltării locale. Unul dintre cele mai notabile proiecte a fost restaurarea podului de piatră, care are o semnificație istorică deosebită, și realizarea Parcului Central, oferind astfel turiștilor spații verzi și de relaxare de calitate.

Renovarea fântânii lui Hercules

Cu un simț al responsabilității față de patrimoniul cultural și istoric al stațiunii, primarul Cristian Miclău a demarat un proiect de reabilitare a fântânii de lângă statuia lui Hercules. Acest obiectiv emblematic, care a rămas neglijat timp de peste 27 de ani, a fost readus la viață, devenind astfel un punct de atracție major pentru turiștii care vizitează Băile Herculane.

Primarul Miclău a exprimat dorința sa de a reda orașului și oamenilor săi „spiritul și măreția celei mai frumoase stațiuni din estul Europei„. El a subliniat importanța investițiilor în simbolurile orașului și reintroducerea acestora în circuitul turistic. Reabilitarea fântânii lângă statuia lui Hercules marchează un moment deosebit de semnificativ în această direcție.

Impactul asupra turismului

Renovarea fântânii de lângă statuia lui Hercules a avut un impact imediat asupra afluxului de turiști în stațiune. În această vară, Băile Herculane au fost vizitate de un număr considerabil de turiști care au venit să admire frumusețea și istoria acestui loc minunat. Fântâna reabilitată a devenit un punct de atracție principal, atrăgând atenția și curiozitatea vizitatorilor.

Reabilitarea fântânii de lângă statuia lui Hercules în Băile Herculane este un exemplu elocvent de implicare a administrației locale în dezvoltarea turistică și revitalizarea patrimoniului cultural. Această inițiativă demonstrează că investițiile în obiectivele simbolice ale orașului pot aduce beneficii semnificative, inclusiv creșterea numărului de turiști și revitalizarea economică a comunității. Este un pas important către consolidarea poziției Băilor Herculane ca destinație de referință pentru turiști și o sursă de mândrie pentru locuitorii săi.