Conducători auto depistați la volan fără permis și sub influența substanțelor psihoactive

Polițiștii din Caraș-Severin sunt pe urmele șoferilor ilegali și a celor sub influența substanțelor psihoactive, intensificând controalele în încercarea de a asigura siguranța pe drumurile publice.

În 16 ianuarie 2024, la ora 22.40, polițiștii de la Secția 8 Poliție Rurală Oravița au oprit pentru control, pe DJ 573D, Vrăniuț-Răcășdia, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, care s-a dovedit a nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Situația s-a repetat și ieri noapte, la ora 00.15, când polițiștii de la Poliția Municipiului Caransebeș au oprit pentru control, pe strada Ardealului, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din Caransebeș, fără a deține permis de conducere.

În ambele cazuri, dosare penale au fost întocmite, iar polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțele.

Conducere sub influența substanțelor psihoactive

În paralel, poliția se confruntă și cu presupuși conducători auto sub influența substanțelor psihoactive. În 16 ianuarie, la ora 16.00, pe bld. A.I. Cuza din Reșița, un tânăr de 20 de ani a fost oprit pentru control, iar testarea cu aparatul din dotare a ridicat suspiciuni cu privire la consumul de substanțe psihoactive. Luni, la ora 17.40, pe strada Libertății din Caransebeș, un bărbat de 42 de ani a fost testat cu aparatul din dotare, rezultând aceleași suspiciuni.

Ambii conducători auto au fost duși la spital, unde le-au fost prelevate mostre biologice pentru detecția prezenței substanțelor psihoactive în organism. Rezultatul analizelor medico-legale va constitui probă în cadrul dosarelor penale întocmite pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice le-a fost suspendat.

Poliția reamintește publicului că, în conformitate cu prevederile legii, în cazul unui accident rutier soldat cu deces, persoana vinovată care a condus fără a deține permis de conducere sau sub influența alcoolului sau a altor substanțe nu poate fi condamnată la pedeapsa închisorii cu suspendare.