Search
Close this search box.

Incendiu în comuna Bucoșnița

Incendiu în comuna Bucoșnița

 

Astăzi, la ora 07:20, Detașamentul de Pompieri Caransebeș a răspuns prompt unui apel de urgență privind un incendiu izbucnit la o locuință din satul Petroșnița, comuna Bucoșnița. Ardea tavanul în camera centralei, pe o suprafață de aproximativ 4 metri pătrați, iar intervenția rapidă a pompierilor a limitat pagubele.

Două autospeciale de stingere cu apă și spumă, împreună cu o ambulanță SMURD, au acționat la fața locului, iar echipajele au reușit să lichideze incendiul fără a permite extinderea acestuia. Cauza probabilă a tragediei a fost identificată ca un scurtcircuit electric, subliniind încă o dată riscurile pe care le prezintă instalațiile electrice în gospodării.

Măsuri de prevenire a incendiilor:

Verificarea Periodică a Instalației Electrice:

Este crucial să efectuați verificări regulate ale instalației electrice pentru a depista eventualele probleme înainte ca acestea să devină periculoase.

Evitarea Folosirii Instalațiilor Electrice Improvizate:

Folosirea de instalații electrice neautorizate sau improvizații crește riscul de incendiu. Investiți în echipamente de calitate și evitați soluțiile temporare.

Supravegherea Permanentă a Aparatelor Electrice:

Nu lăsați aparatele electrice nesupravegheate în funcțiune, mai ales atunci când nu sunteți acasă. Opriți-le de la priză pentru a preveni suprasolicitarea și scurtcircuitele.

Verificarea Receptoarelor la Suplimentare:

La adăugarea de noi aparate, asigurați-vă că instalația electrică existentă poate suporta consumul adițional fără a se suprasolicita.

Înlocuirea Cordoanelor de Legătură Uzate:

Cordsle de legătură uzate reprezintă un pericol. Verificați-le periodic și înlocuiți-le atunci când sunt necesare.

Evitarea Suprasolicitării Prizelor:

Nu conectați prea multe dispozitive la o singură priză. Suprasolicitarea poate duce la incendii.

Utilizarea Corespunzătoare a Aparaturii Electrocasnice:

Respectați indicațiile producătorului atunci când instalați și utilizați aparatura electrocasnică. Folosirea necorespunzătoare poate genera căldură excesivă și, implicit, riscuri de incendiu.